Voetbal 2de afdeling VV A KVV Zelzate

Jens Vandenhende verliest met KVV Zelzate een derde maal op rij: “Moeten ons niveau dringend optrekken”

Jens Vandenhende heeft geen passende verklaring voor de mindere reeks van KVV Zelzate: “Iedereen moet eens voor de spiegel staan en aan zelfkritiek doen.”© Marc Van Hecke

Zelzate -

KVV Zelzate zit in een dipje. De ploeg van coach Gino Pauwels zette het nieuwe jaar in met een 1-4-zege bij rode lantaarn Erpe-Mere United, maar incasseerde nadien drie nederlagen op rij. Zelzate verloor achtereenvolgens van RC Gent, SV Oostkamp en KFC Merelbeke en is in de rangschikking weggezakt naar de negende plaats. Aanstaande zondag krijgt de kanaalploeg het bezoek van KSC Dikkelvenne dat twee punten minder telt.

Johan Polet

“Het werd tegen Merelbeke een evenwichtige wedstrijd zonder veel doelkansen”, vertelt Jens Vandenhende, de aanvoerder van Zelzate. “De thuisploeg kwam in de eerste helft tweemaal in de buurt van onze doelman Darko Van Rie. Aan de overzijde belandde een schot van Thomas Zwart naast het doel en thuisdoelman Jordy Maes liet zich niet verrassen op mijn kopbal. Na de rust viel er in beide strafschopgebieden nog minder te beleven. Merelbeke maakte halfweg de tweede helft de winnende treffer via een kopbal van Jordi Van Laere die via de paal in ons doel verdween. Wij hadden nadien geen reactie in huis, want schiepen geen uitgespeelde kansen meer op de gelijkmaker.”

Aan bezinning toe

“We zijn na die nul op negen aan bezinning toe”, weet Vandenhende. “We kenden een tegenvallende competitiestart met slechts twee op twaalf. We namen het in die eerste maand wel op tegen sterke teams als Eendracht Aalst en Jong Cercle. Dit in tegenstelling tot onze voorbije drie duels, waarin wij tegenover teams van ons kaliber stonden. We haalden niet het niveau dat van ons mag worden verwacht. Ik heb hiervoor geen passende verklaring. Iedereen moet eens voor de spiegel staan en aan zelfkritiek doen. We kunnen veel beter dan wat we tegen Gent, Oostkamp en Merelbeke lieten zien. Er is geen fysieke of mentale vermoeidheid in de groep geslopen. Onze coach zal ons deze week zeker op onze werkpunten wijzen. Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen en proberen zijn niveau op te trekken.”

Sleutelmatch

“Er is geen enkele reden tot onrust, maar we moeten op onze hoede zijn”, oordeelt Jens Vandenhende. “De thuismatch tegen Dikkelvenne is een sleutelmatch. Bij een zege maken we een einde aan een negatieve spiraal en blijven we in de linkerkolom van de rangschikking. Bij een nederlaag zakken we één plaats en dreigen er enkele teams uit de onderste regionen opnieuw dichterbij te komen. Dikkelvenne zit in een positieve flow, want het won de voorbije weken van Eendracht Aalst en Olsa Brakel. We zullen een goed niveau moeten halen om de drie punten thuis te houden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus