‘Gedichten op de trein’ tijdens Week van de Poëzie

Katelijne Scheirlinckx (midden), de voorzitter van Route 42, samen met de Route 42-medewerkers© IF

ZOTTEGEM/LIERDE/OOSTERZELE/GERAARDSBERGEN/HERZELE/SINT-LIEVENS-HOUTEM -

De bibliotheken en cultuurdiensten van Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem hebben een gevarieerd programma voor de aankomende poëzieweek klaar. Met onder andere ‘weesgedichten’ op ramen, een regionale poëziewedstrijd en voordrachten voor treinreizigers.

Pieter De Valkenaere

De Week van de Poëzie vindt dit jaar plaats van 26 januari tot 1 februari. In Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem wordt de week georganiseerd door Route 42, het cultureel samenwerkingsverband van die gemeenten, met steun van Poëtisch Collectief Herzele en de Zottegemse rederijkerskamer ‘De Suyghelingen van Polus’.

“Op 25 januari neemt Jan Ducheyne de trein tussen Geraardsbergen en Gent en zal hij pendelaars verblijden met een vleugje poëzie. Op Gedichtendag, 26 januari, brengt Hans Depelchin samen met Breathe zijn debuut-poëziebundel Spanriem tot leven in CC Zoetegem”, zegt Koen De Keukeleire, coördinator van Route 42.

De titel van Route 42-dichter wordt uitgereikt op het slotevent in de Wattenfabriek in Herzele, op 1 februari. “Uit een 40-tal inzendingen heeft de vierkoppige jury zes gedichten geselecteerd. Een gratis dichtbundel met alle geselecteerde gedichten kan opgehaald worden in de deelnemende bibliotheken.”

www.route42.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt