Twee van drie finalistes Womed Award komen uit het Antwerpse

Ine Meeussen (links) en Elke Geraerts maken aanspraak om de Womed Award 2022.© rr

Kontich, Niel, Wijnegem, Brecht -

Twee Antwerpse dames dingen mee naar de Womed Award 2022, de titel van onderneemster van het jaar. Elke Geraerts (41), woonachtig in Niel, waakt met Better Minds at Work in Wijnegem over het mentaal welzijn op het werk. Ine Meeussen (42), afkomstig van Brecht, staat in Kontich aan het roer van de financiële HR-specialist Ufinity.

De Womed Award wordt dit jaar al voor de 24ste keer uitgereikt door Markant, het netwerk voor actieve en ondernemende vrouwen, in samenwerking met Unizo en het Agentschap Innoveren en Ondernemen. De award bekroont de zelfstandig ondernemende vrouw die het harde werk in haar bedrijf weet te combineren met haar gezin en sociaal leven.

Elke Geraerts, CEO Better Minds at Work: “Lans breken voor mentaal welzijn”

Elke Geraerts legde in 2014 - na haar jaren onderzoekswerk aan de universiteit van onder meer Harvard, St. Andrews en Rotterdam - de fundamenten van Better Minds at Work. Vanuit haar kantoor in de Stokerijstraat in Wijnegem stuurt de doctor in de psychologie intussen een team van zeventig medewerkers aan.

“Naast het mentaal welzijn op het werk focussen we ook op het versterken van leiderschap en talentontwikkeling”, vertelt de CEO. “Zo zetten we ook in op ondersteuning van Young Professionals. We doen verder ook aan loopbaanbegeleiding en werken met de vzw Better Minds at school ook aan de kennis, veerkracht en het stimuleren van het brein voor leerlingen en leerkrachten.”

Het vele werk combineert Elke Geraerts met de zorg voor haar gezin met twee dochters, Feline (7) en Florence (6). Haar nominatie ziet ze als een bekroning op twee vlakken. “Na negen jaar bezig zijn, is dit een ontzettende eer, niet alleen voor mezelf maar voor heel ons team. Maar ik hoop met deze finaleplaats vooral ook een lans te breken voor het mentaal welzijn, om het beter bespreekbaar te maken. Lange tijd was dit taboe, terwijl de nood alleen maar groter is geworden. Dat geldt ook voor leiderschap. De vraag naar een nieuw soort leiderschap is nog nooit zo groot geweest.”

Ine Meeussen, CEO Ufinity: “Een werk dat nog lang niet af is”

In 2010 stond Ine Meeussen aan de wieg van Ufinity in Veldkant in Kontich, een bedrijf dat is uitgegroeid tot een onderneming voor rekrutering, consultancy en digitalisering voor financiële departementen van grote en middelgrote bedrijven. Met ouders die jarenlang een eigen zaak hadden, zat het ondernemerschap haar in het bloed.

“Mijn ouders hadden een eigen zaak, terwijl ze drie dochters moesten opvoeden. Ik heb daar weinig last van gehad en het is mijn grote voorbeeld geweest”, getuigt ze. “Het was niet de vraag of ik in hun voetsporen zou treden, maar alleen wanneer. Na eerst onder de Cronos-groep te hebben gezeten, staan we sinds 2021 volledig op eigen benen en sindsdien is het alleen maar geëxplodeerd. Ons verhaal is nog lang niet af”, verzekert de CEO.

“Deze nominatie is voor mij én voor mijn team een erkenning. Ons team telt intussen een dertigtal medewerkers op de payroll en een twintigtal freelancers. Maar het is ook een erkenning voor mijn gezin. Ik heb twee zonen Ish (11) en Julian (9). Zowel de job als mijn kinderen genieten mijn prioriteit. Dat ik dan andere zaken moet opgeven of verminderen, neem ik er gerust bij. Ik heb nooit de ambitie gehad om de perfecte huisvrouw te zijn.”

Het publiek kan zijn stem uitbrengen tot 8 februari via Womed Award. De derde finaliste is Caroline Van der Perre van RAFF Plastics. De uitreiking vindt plaats op 8 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt