Red Wolves verliezen ook hun laatste duel op het WK handbal van de Verenigde Staten

© BELGA

De Belgische handbalmannen hebben maandag in het Zweedse Malmö hun allereerste WK afgesloten met een 24-22 nederlaag (rust: 14-12) tegen de Verenigde Staten. De Belgen waren vooraf al uitgeschakeld voor de kwartfinales. Raphael Kotters en Simon Ooms waren de Belgische topschutters tegen de Verenigde Staten met elk vier goals.

Bron: BELGA

De Red Wolves verloren eerder in de tweede ronde van Afrikaans kampioen Egypte (33-28) en Kroatië (34-26). België had de eerste groepsfase overleefd dankzij een zege tegen Tunesië (31-29). Maar door het verlies tegen titelverdediger Denemarken (28-43) en Bahrein (28-30) moesten de Wolves met 0 punten beginnen aan de tweede ronde. Na het duel tegen Egypte kon er zo een kruis over de kwartfinales.

De Belgen eindigen door de nieuwe nederlaag als zesde en laatste in de groep, na de Verenigde Staten (2 ptn). Egypte was al zeker van kwalificatie voor de kwartfinales met acht punten. Nummer twee Denemarken (7 ptn) speelt later maandag (om 20u30) voor haar kwalificatie tegen Egypte. De Denen kunnen voor hun duel ook al gekwalificeerd zijn als Kroatië (3e met 5 ptn) niet wint van Bahrein (4e met 4 ptn). Die wedstrijd wordt om 18 uur gespeeld.

Bondscoach Sylla betreurt gebrek aan efficiëntie

Bondscoach Yérime Sylla was maandag teleurgesteld na de 24-22 nederlaag van de Red Wolves tegen de Verenigde Staten in hun laatste groepsduel van de tweede ronde op het WK handbal. Sylla zag zijn ploeg vooral op offensief vlak tekortschieten.

“Als je je kansen niet afmaakt, kun je moeilijk winnen”, zei de Fransman na afloop op de persconferentie. “We missen een schot op twee, dat is enorm. Ik dacht dit WK te eindigen op een positieve noot, maar dat is niet gelukt. De focus gaat nu richting onze volgende match in de EK-kwalificaties.”

Bartosz Kedziora schoof ook aan voor de persconferentie. “We hadden dezelfde problemen als in de vorige matchen”, zuchtte hij. “We hadden kunnen winnen, maar missen te veel open kansen. De Amerikanen speelden traag, maar waren wel efficiënt voor doel. En ze hadden ook een goede doelman.”

Vanaf woensdag begint de knock-outfase op het WK handbal met acht teams. De finale staat zondag op het programma in Stockholm.

Het volgende WK handbal gaat in januari 2025 door in Denemarken, Noorwegen en Kroatië.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer