Aangeboden door Nieuwsbladshop.be

4 tips om je gezondheid op peil te houden

Je gezondheid is je grootste goed. Op sommige factoren zoals pech en erfelijkheid hebben we geen invloed, maar gelukkig kan je zelf heel wat doen om je gezondheid een boost te geven!

1. Beweeg

We beginnen maar meteen met een inkoppertje: beweeg meer. We zijn als mens niet gemaakt om een hele dag stil te zitten, dus probeer op verschillende manieren beweging te introduceren in je dagelijks leven. Daarvoor hoef je gelukkig geen uren te gaan zweten in een sportschool. Ook na elk uur aan je bureau een paar minuten op je hometrainer zwoegen om alles los te gooien, met de fiets de boodschappen doen in plaats van met de auto, tuinieren, de trap nemen of met de hond wandelen tellen mee. Net die dagelijkse beweging maakt het verschil.

LEES OOK. 4 tips om je sportieve voornemens dit jaar wel vol te houden

2. Meten is weten

Of je nu op je bloeddruk, hartslag, lichaamstemperatuur, het zuurstofgehalte in je bloed of op je gewicht moet letten, het is wel zo handig om een betrouwbaar apparaat in huis te hebben om dat in de gaten te houden. Het scheelt je een extra doktersbezoekje, en door het dagelijks te controleren kan je sneller ingrijpen als je waardes niet goed zijn.

Ontdek alle gezondheidstoestellen op nieuwsbladshop.be

3. Duik de keuken in

Diëten is passé, verander liever je levensstijl. Gezond eten begint met zelf te koken. Aan bewerkte voeding uit de supermarkt is zoveel toegevoegd waar je lichaam niets mee kan. Dus wil je gezondheid een plezier doen? Neem dan de tijd om met verse ingrediënten en volgens de seizoenen te koken. Genieten mag, en alles met mate.

4. Ontspan

De leukste houden we voor het laatste: ontspanning is gezond! Hoofdpijn, ontstekingen in je nek, stijve schouders, pijn op de borst, verstoorde darmen: stress is de grote boosdoener bij veel kwalen. Onze mentale gezondheid is net zo belangrijk als de fysieke. Zet rust dus zonder schuldgevoel bovenaan je prioriteitenlijstje. Investeer in een goede nachtrust, neem de tijd om rustig wakker te worden, geniet van een warm bad om je dag af te sluiten, ga voor een massage na een lange werkweek of doe even lekker niets op zondag.

LEES OOK. Infraroodpanelen, de oplossing voor hoge energierekeningen?

Meer over Nieuwsblad - webshop

Bekijk

Video

Keuze van de redactie