voetbal 2de provinciale b Nossegem - Meerbeek 0-2

Standaard Meerbeek op diefje voorbij SK Nossegem

Jorn Schoolmeesters, doelman van Meerbeek, hield de netten schoon.© Vel

Nossegem -

SK Nossegem kreeg thuis het deksel op de neus van een uitgekookt Standaard Meerbeek. De uitspelende blauwen kregen een handvol kansen en konden er twee van verzilveren voor een 0-2-eindscore. Thuisteam SKN had de wedstrijd in handen, maar kon niet afwerken voor doel en zakt zo weg uit de top vijf waartoe ze dit seizoen steeds behoorden.

Stefan Van de Weyer

“We speelden het beste en domineerden”, zei de balende thuisdoelman Ken Vanhalle (35). “We beseffen dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen. We kregen ongeveer vier kansen tegen en daarvan gingen er twee binnen. Voor ons werden er twee strafschoppen niet gefloten en werd een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. De 0-1 viel na een lange bal en opeens stonden we op achterstand. In de loop van de laatste 20 minuten geven we alles op alles op zoek naar de aansluitingstreffer, maar dan liepen we in het spreekwoordelijke mes. We geloven nog in een goed vervolg van de competitie, maar we zijn op zoek naar waar het verkeerd loopt. Is het pech of iets anders? Gelukkig hebben we een positieve ingesteldheid. We komen er als groep wel uit. Het is een jammer puntenverlies, volgende speeldag trekken we naar Averbode. We hadden op voorhand liever gewonnen”, aldus Mechelaar Vanhalle.

Geconcentreerd blijven

De bezoekende goalie Jorn Schoolmeesters (26) uit Erps-Kwerps hield de netten schoon.

“Nossegem was beter, maar wij wonnen”, vertelde hij. “Het kwam erop aan om geconcentreerd te blijven en pogen om me warm te houden in dit ijzige weer. Het was niet makkelijk als doelman in Nossegem. We hadden op voorhand een goed gevoel. De voorbije weken liep het ook vaak goed af. We spelen in team, zetten een blok en er is weer grinta aanwezig. Voordien zat het ons minder mee. Nu loopt iedereen dat extra metertje voor elkaar. Na de 0-1 hebben we niet al te veel meer weggegeven. We maakten nu een goede sprong in het klassement en staan middenin het klassement, alles staat nog relatief dicht bij elkaar. Volgende week wacht ons thuis het pittige Keiberg. Ik ben benieuwd wat we tegen die strijdvaardige ploeg uit de schoenen kunnen toveren”, besloot de doelman die aan zijn vierde seizoen Meerbeek toe is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus