Voetbal Challenger Pro League SK Beveren - Beerschot 2-0

Beveren springt over Beerschot naar de leiding na aangename topper: “Propaganda voor de Challenger Pro League”

Thierno Barry zette SK Beveren al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.© BELGA

Beveren -

SK Beveren heeft de topper tegen concurrent Beerschot gewonnen: 2-0. Na een intense wedstrijd zonder veel doelkansen trok geel-blauw het laken naar zich toe na een vroeg doelpunt van topschutter Barry en een eigen doelpunt. Beveren springt zo over Beerschot naar de leiding. Enig smet op de feestvreugde was de horrorblessure van Ismaheel. “Dit was propaganda voor de Challenger Pro League”, vertelt trainer Wim De Decker.

Wim Houttequiet

Beveren heeft zijn ambities als titelkandidaat kracht bijgezet. In een aangename en intense topper versloegen de Waaslanders concurrent Beerschot. Geel-blauw begon dominant aan de wedstrijd en dat leverde al snel een doelpunt op. Na een mooi een-tweetje tussen Coopman en Barry liet de Franse topschutter al na acht minuten de netten trillen. Het dertiende doelpunt voor de jonge spits, waardoor hij alleen aan de leiding komt in de topschutterstand.

Beerschot liet zich echter niet naar de slachtbank leiden op de Freethiel en zette zijn voet naast die van Beveren. Alleen waren de uitgespeelde kansen aan beide kanten op een hand te tellen. Sebaoui zag een afgeweken schot net naast gaan en Thorisson vond de goed uitgekomen Beau Reus op zijn weg.

Het was een match aan hoge intensiteit, soms op het randje, maar zonder veel kansen. In de extra tijd verdubbelde Beveren de voorsprong nadat Alhassan de bal in eigen doel werkte na goed aandringen van Hoggas. De Freethiel ontplofte. “Dit was een echte cupmatch”, glunderde Joachim Van Damme. “Vergelijkbaar met de match tegen Antwerp, maar nu met een goede afloop. Voor zo’n matchen ben je voetballer geworden. Leuk dat we deze match over de streep hebben kunnen trekken, want heel de ploeg heeft ervoor gevochten.”

Ook trainer Wim De Decker genoot zichtbaar van de overwinning tegen de rechtstreekse concurrent. “Deze overwinning doet heel veel deugd”, sprak trainer Wim De Decker. “Drie punten is en blijft het allerbelangrijkste. Er was veel strijd en passie. Dit was propaganda voor de Challenger Pro League. Akkoord, het was misschien niet altijd even mooi, maar als je de passie en drive ziet om voor de drie punten te gaan. In balbezit waren we vandaag iets minder. En ondanks het feit dat Beerschot het overwicht had, hebben we slechts één kans weggegeven. Dus, chapeau voor ons verdedigende werk. We hebben vandaag laten zien dat we ook op dergelijke manier kunnen winnen.”

Beveren kon de terugronde niet beter beginnen. En met wedstrijden tegen SL 16, Jong Genk en Dender ligt de weg open om als leider aan de Play-offs te beginnen. “Dit was een heel belangrijke wedstrijd”, aldus Van Damme. “We mochten hier vooral niet verliezen. Bij een gelijkspel zaten we allemaal nog bij elkaar. Nu staan we opnieuw aan de leiding en zetten we Beerschot op drie punten. Al reken ik Beerschot na vandaag wel bij de titelkandidaten.”

Horrorblessure Ismaheel

Enige smet op de feestvreugde was de horrorblessure van Taofeek Ismaheel. De aalvlugge winger verdraaide zijn knie en moest het veld op de draagberrie verlaten. “Het spalken heeft lang geduurd om geen risico’s te nemen”, verduidelijkt De Decker. “Maar zijn knie ziet er niet goed uit. Op zo’n moment hoop je dat we hem niet lang kwijt zijn. Maar dat is misschien naïef. Ik vrees dat hij voor lange tijd uit zal zijn. Zeker als ik de beweging zag. Ik hoop nog altijd dat de resultaten morgen (maandag staat er een scan op het programma, nvdr.) meevallen.” In Beveren branden ze in ieder geval een kaarsje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus