Voetbal 3de afdeling VV A

OVERZICHT 3DE AFDELING VV A. Roeselare-Daisel op weg naar behoud, Rumbeke en Wervik doen slechte zaak: “Alles wat maar kan tegenzitten, zit ook tegen”

Jens Pante verloor met Wervik door een tegengoal in de slotseconden met 2-3 van Hamme.© VDB

SK Roeselare-Daisel deed met een zege op Wolvertem Merchtem een schitterende zaak in de strijd om het behoud, maar voor SV Rumbeke en Eendracht Wervik worden het nog lastige weken. Ook SC Wielsbeke verloor.

Geoffrey Vandenbulcke

Roeselare-Daisel zette op Wolvertem Merchtem zijn opmars verder: 1-3. Van op de stip nam de thuisploeg de beste start, waarna doelman Degrendel met enkele knappe reddingen de schade moest beperken. Na de rust scoorde Van de Velde al snel de gelijkmaker. Roeselare-Daisel was gelanceerd en verplichtte Wolvertem Merchtem na een uitstekende vrijschop van Schmisser tot achtervolgen. De thuisploeg was aangeslagen en slikte even later een derde treffer toen uitblinker Van de Velde zijn maatje Kimvwidi in het straatje stuurde, die feilloos afwerkte.

Rumbeke trok tegen Drongen met 0-1 aan het kortste eind. De ploeg van T1 Geert Broeckaert was nochtans doorlopend de betere, maar scoren is niet de beste kwaliteit. Vroeg in de tweede helft dreigden de bezoekers voor het eerst, maar het was wel meteen bingo. Rumbeke voerde daarna de druk op, maar het gebrek aan scherpte en trefkracht deed de thuisploeg andermaal de das om.

Wervik verloor met 2-3 van Hamme. Dat de bezoekende winning goal pas in de slotseconden viel, kwam hard aan bij de thuisploeg. “Alles wat maar kan tegenzitten, zit ook tegen”, sakkerde kapitein Jens Pante. “We speelden een uitstekende tweede helft, maar dat is niet van het scorebord af te lezen. Het beslissende doelpunt was flagrant buitenspel en kwam er na een niet-gefloten fout van de bezoekers. Blijkbaar had de scheidsrechter niet zijn dagje.”

Wielsbeke begon met een doelpunt van Jarne Wullaert uitstekend aan de match, maar Aalter zette nog voor de rust de scheve situatie helemaal recht (3-1). “Ik stuurde bij tijdens de rust en nadien zaten we veel beter in de match”, zei T1 Dieter Lauwers. “Nicolas Steelant scoorde al snel de aansluitingstreffer. Daarna speelden we constant op de helft van Aalter, maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Integendeel, de thuisploeg scoorde in het slot nog een vierde keer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt