Tegenstander in kwartfinale is bekend: Red Lions moeten op WK hockey voorbij Nieuw-Zeeland

© BELGA

De Belgische hockeymannen nemen het dinsdag (om 14u30 Belgische tijd) in hun kwartfinale op de Wereldbeker hockey in India op tegen Nieuw-Zeeland. De Nieuw-Zeelanders verrasten zondag in de cross-overs het gastland met een zege na shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond het 3-3. Nieuw-Zeeland haalde het vervolgens na shoot-outs met 5-4.

Jens HeylenBron: BELGA

India, zonder sterspeler Hardik Singh, was de wedstrijd goed begonnen met goals van Lalit Upadhyay (17.) en Sukhjeet Singh (24.). Nieuw-Zeeland milderde via Sam Lane (28.), maar India verdubbelde haar voorsprong opnieuw dankzij een treffer van Varun Kumar (40.). Nieuw-Zeeland hapte naar adem, maar sloeg nog twee maal terug met strafcorners. Kane Russell (43.) en Sean Findlay (49.) brachten de stand in evenwicht. Spannende shoot-outs volgden en Sam Lane schoot uiteindelijk de beslissende 5-4 tegen de netten.

De Black Sticks werden in de groepsfase derde in poule C, na een zege (3-1 tegen Chili) en twee nederlagen (4-0 tegen Nederland en 3-2 tegen Maleisië).

Eerder op de dag plaatste Spanje zich tegen Maleisië ook al via shoot-outs (4-3) voor de kwartfinales. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 tussen beide teams. Spanje treft dinsdag (om 12 uur Belgische tijd) in de kwartfinales Australië.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen