WK HOCKEY. Red Lions trainen zonder geblesseerde Hendrickx, Van Doren werkt individueel

© BELGA

Twee dagen voor hun kwartfinale op het WK in India hebben de Belgische hockeymannen zondag getraind in Bhubaneswar. Alexander Hendrickx, die met een knieblessure sukkelt, oefende niet mee. De strafcornerspecialist ondergaat later op de dag een scan.

Bron: BELGA

Arthur Van Doren werkte individueel. Hij miste eerder het duel tegen Duitsland door rugpijn maar was er vrijdag wel opnieuw bij tegen Japan. 

Daags na hun terugkeer uit Rourkela, waar de Belgen vier dagen verbleven en hun laatste groepsmatch speelden tegen Japan (7-1), werkte de nationale selectie een lichte en eerder tactische training af, met daarin plaats voor een aantal strafcorners en shoot-outs.  

© BELGA

Hendrickx verscheen op het einde van de training met een tape om de rechterknie en leek geen moeite te hebben om te stappen. Maandag communiceert de bond over de resultaten van de scan. Als de Antwerpse verdediger moet afhaken, wordt zijn plaats ingenomen door reserve Max Van Oost.

De Red Lions, die hun titel verdedigen, spelen dinsdag (14u30 Belgische tijd) hun kwartfinale op het WK. De winnaar van het duel tussen Nieuw-Zeeland en gastland India is dan de tegenstander. Beide landen treffen elkaar zondag (14u30 Belgische tijd).

© BELGA

Wegnez blij met extra dag rust: “Zeker een voordeel voor ons”

Dankzij een 7-1 zege tegen Japan op de slotspeeldag in groep B werden de Belgische hockeymannen op basis van een beter doelsaldo dan Duitsland groepswinnaar, waardoor ze rechtstreeks geplaatst zijn voor de kwartfinales op het WK hockey in India.

Daarin staan ze dinsdag tegenover de winnaar van de cross-over van zondag tussen India en Nieuw-Zeeland. Dat levert ook een extra dag rust op, want bij een tweede plaats hadden ze maandag reeds voorbij Frankrijk moeten gaan om zich te verzekeren van een stek bij de laatste acht.

“Dat is zeker een voordeel voor ons”, vertelt Red Lion Victor Wegnez. “We hebben een extra vrije dag en dat doet goed, fysiek en mentaal.” De Red Lions zijn intussen terug in hun uitvalsbasis Bhubaneswar aangekomen, nadat ze zich voor hun laatste groepsduel hadden moeten verplaatsen naar Rourkela. Zondag stond er een lichte training op het programma. “Met het idee de bal te raken. De benen zijn nog zwaar na onze reis en de wedstrijd van vrijdag.”

Zondagavond zijn de Red Lions aandachtige toeschouwers voor de cross-overs. “Volgens de logica zou dat India worden en een thuiswedstrijd tegen hen spelen is nooit makkelijk. Het zal dan voor een vol stadion zijn en dat is wel leuk.”

Bij de Belgen staan er vraagtekens achter de naam van Alexander Hendrickx, die vrijdag geblesseerd naar de kant moest en onder de scanner moet. “Als hij niet speelklaar is, hebben we Max Van Oost die er helemaal klaar voor is. Hij traint als een gek. Als Alex er niet bij kan zijn, willen we voor hem winnen.”

“De groep heeft honger, ik voel een mix van kalmte en ambitie”

Felix Denayer heeft zondag in zijn persmoment vooruitgeblikt naar de kwartfinale van de Red Lions van dinsdag op de Wereldbeker hockey in India. De kapitein zag “een erg kalme” Belgische ploeg. “Door groepswinnaar te worden en de cross-overs te vermijden, hebben we het voordeel van de extra rust”, benadrukte de 32-jarige middenvelder.

“Ik moet zeggen dat de groep heel rustig is, maar tegelijkertijd ook heel veel honger heeft. We hebben opnieuw de kans om te strijden voor een wereldtitel. Dat is een enorme kans en dat beseffen we. Ik denk dat er een goede mix is tussen gemoedsrust en ambitie.”

© BELGA

De ervaren Denayer, goed voor 364 matchen met de Red Lions, had net een rustige training achter de rug met zijn ploeggenoten. “Het was niet al te intensief vandaag”, zei hij. “We kwamen zaterdag terug in Bhubaneswar na een vermoeiende reis vanuit Rourkela. Daar wordt rekening mee gehouden.”

Op het einde van de training werden er tactische patronen ingeoefend. “Wij zijn ons al volop aan het voorbereiden en onze tegenstander moet nog spelen. Dat is een voordeel, en daar profiteren we ten volle van.” Later zondag spelen gastland India en Nieuw-Zeeland in de cross-overs tegen elkaar voor een plaats in de kwartfinale tegen de Red Lions.

“Vanuit sportief oogpunt maakt het mij niet uit wie we treffen”, aldus Denayer. “Maar in een vol stadion tegen India kunnen spelen, zou natuurlijk geweldig zijn. We zijn allemaal onder de indruk van de organisatie hier. Het is fantastisch om hockey te spelen in India. Maar het is niet zeker dat het India zal worden. Nieuw-Zeeland heeft ook haar troeven. Ik kijk er naar uit die wedstrijd te bekijken.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen