Red Wolves lijden op WK handbal nederlaag tegen Kroatië, maandag laatste match tegen VS

De Red Wolves hebben zaterdag hun tweede wedstrijd in de tweede ronde van het WK handbal voor mannen met 34-26 (rust: 21-13) verloren van Kroatië. De Belgen waren vooraf al uitgeschakeld voor de kwartfinales.

Jens HeylenBron: BELGA

Kroatië nam van bij het begin van de partij in het Zweedse Malmö het heft in handen. De Wolves creëerden voldoende kansen, maar waren niet scherp genoeg voor doel. Bij de rust stond het 21-13. Na de pauze bereikten de Kroaten hun maximale voorsprong van 11 punten, maar in het slot deden de Belgen nog iets terug. Raphael Kotters, Arber Qerimi en kapitein Tom Robyns waren de Belgische topschutters met vier punten. Eindstand: 34-26.

De Belgen verloren donderdag ook al hun eerste groepsduel in de tweede ronde van het WK. Afrikaans kampioen Egypte was toen met 33-28 te sterk. België had de eerste groepsfase overleefd dankzij een zege tegen Tunesië (31-29). Maar door het verlies tegen titelverdediger Denemarken (28-43) en Bahrein (28-30) moesten de Wolves met 0 punten beginnen aan de tweede ronde. Na het duel tegen Egypte kon er zo een kruis over de kwartfinales. 

Egypte verzekerde zich eerder op de dag van een plek in de kwartfinales door met 26-22 Bahrein te verslaan.

De Red Wolves, voor het eerst aanwezig op een WK, eindigen hun toernooi maandag met een overbodig duel tegen de Verenigde Staten, die ook al uitgeschakeld zijn.

Yérime Sylla feliciteert zijn Wolves: “Ze doen al wat ze kunnen om beter te worden”

De Red Wolves konden zaterdag op het WK handbal een tijdje stevig weerwerk bieden aan Kroatië, maar moesten uiteindelijk toch met 34-26 het onderspit delven. “Ik wil mijn spelers feliciteren”, vertelde bondscoach Yérime Sylla na de wedstrijd. “Match na match doen ze er alles aan om beter te worden. Tegen een sterke tegenstander hebben we gedaan wat we konden.”

Dat de Kroatische doelman Mate Sunjic tot Man van de Match verkozen werd, bewijst dat de Belgen wel degelijk gevaarlijk waren. “Het was een goede match” oordeelde Arber Qerimi, die vier keer scoorde. “We toonden veel vechtlust en probeerden hoog druk te zetten. Deze tegenstander was te sterk, maar maar maandag gaan we tegen de Verenigde Staten vol onze kans om dit toernooi met een een tweede zege af te sluiten.”

© BELGA

“Tegen de Amerikanen gaan we er van het begin moeten staan”, beseft Tom Robyns, die eveneens vier keer de weg naar het doel vond. “Tegen Kroatië was dat niet het geval en liepen we al snel een beetje achter de feiten aan. Het is een leerproces, we doen hier een schat aan ervaring op. Tegen de Verenigde Staten willen we laten zien dat we in het toernooi gegroeid zijn. We zijn het onszelf en iedereen verplicht om dit avontuur op een mooie manier te beëindigen.”

“We mogen de Amerikanen niet onderschatten, maar die match moeten we wel winnen”, klinkt het bij linksachter Jeroen De Beule. “De sfeer in de ploeg is nog goed, we zijn nog fit en er zit nog genoeg energie in de tank.”

Bij winst of een gelijkspel tegen de Verenigde Staten beëindigen de Belgen het toernooi in de top twintig (18e, 19e of 20e) van de eindrangschikking, bij een nederlaag wordt een 21e, 22e, 23e of 24e plaats hun deel.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer