Rap op Stap opent op sociale site ’t Kattegat: budgetreizen voor wie het niet breed heeft

De vrijwilligers van Rap op Stap zoeken mee naar een budgetvriendenlijke reis.© Neel Vermeiren

Wuustwezel -

Het aanbod van de Sociale site ’t Kattegat aan de Bredabaan is opnieuw uitgebreid. Reisbemiddelingskantoor Rap op Stap heeft er de deuren geopend. Op de Sociale site ’t Kattegat kan je nu terecht voor meerdere budgetvriendelijke initiatieven.

Twee vrijwilligers bemannen voortaan elke week het kantoor van Rap op Stap, telkens op donderdag tussen 13 en 15u. Je hoeft geen afspraak te maken, je stapt er gewoon binnen. Rap op Stap is een laagdrempelig reisbemiddelingskantoor voor personen en gezinnen met beperkt budget. Ze kunnen er terecht voor een vakantie of activiteit in eigen land. Er kunnen zowel vakanties en daguitstappen (in België) als sport- en cultuuractiviteiten geboekt worden. De medewerkers nemen er hun tijd om ook te helpen bij het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Bij De Stek ben je welkom voor creatieve activiteiten of een babbel. Links schepen Katrin Kempenaers, rechts Mika Roppe van het overkoepelende SAAMO.© Neel Vermeiren

Uitgebreid aanbod

Het aanbod is van ’t Kattegat is flink uitgebreid en ook de komende maanden komen er diensten bij. Mensen met een kleine portemonnee maar ook inwoners die contacten willen leggen met iemand anders, die moeilijk overweg kunnen met formulieren of die graag creatief bezig zijn, zijn er welkom. De Sociale Kruidenier is er elke donderdag van 13 tot 17u. Hiervoor moet je doorverwezen zijn via het OCMW. De Stek is een ontmoetingsplaats om samen creatieve activiteiten te doen. Daar ben je welkom elke maandag van 13 tot 16u. De Fietsbieb is elke derde woensdag van de maand open van 18 tot 19.30u. Binnenkort openen nog Repair Café en Ligo, het open leersalon.

Drempelverlagend

Katrin Kempenaers (CD&V), schepen van sociaal beleid en sociale economie, juicht de komst van Rap op Stap toe. “Met Rap op Stap krijgt de sociale site ’t Kattegat er weer een waardevolle dienst bij. Doordat alles zich onder hetzelfde dak bevindt maken bezoekers van bijvoorbeeld de sociale kruidenier ook gemakkelijker kennis met de andere voorzieningen. Het werkt drempelverlagend.” (vw)

Sociale site ’t Kattegat is ook een echte ontmoetingsplaats.© Neel Vermeiren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus