Geen derde ontsnappingsact op rij: moegestreden Andy Murray sneuvelt in derde ronde Australian Open

© REUTERS

© REUTERS

© EPA-EFE

1 / 3
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Andy Murray (ATP 66) heeft de derde ronde van de Australian Open niet overleefd. Hij bleek zaterdag niet opgewassen tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 25). Die haalde het na bijna 3,5 uur tennis met 6-1, 6-7 (7/9), 6-3 en 6-4.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Twee dagen geleden stond Murray nog tot 4 uur ‘s morgens op de baan in een memorabele tweede ronde tegen thuisspeler Thanasi Kokkinakis (ATP 159). De voormalige nummer 1 van de wereld won die match na een gevecht dat liefst vijf uur en 45 minuten duurde. Ook in de eerste ronde tegen de Italiaan Matteo Berrettini had Murray vijf sets en bijna vijf uur nodig om door te stoten. 

De vermoeidheid na die lange wedstrijden speelde de 35-jarige Murray, die sinds 2019 een kunstheup heeft, zaterdag onvermijdelijk parten in de Margaret Court Arena. De olympisch kampioen van Londen (2012) en Rio (2016) bewoog alsmaar moeilijker over de baan van de Margaret Court Arena en nam regelmatig de tijd om uit te hijgen.  

© EPA-EFE

Bautista Agut was in vier sets te sterk voor de moegestreden Schot.© AP

Murray is een vijfvoudig finalist van de Australian Open maar kon het toernooi nooit winnen. In 2010 verloor hij zijn eerste finale ‘down under’ van Roger Federer. In 2011, 2013, 2015 en 2016 was Novak Djokovic te sterk. Vorig jaar strandde Murray in de tweede ronde tegen de Japanner Taro Daniel.

Roberto Bautista Agut, het 24e reekshoofd, staat in de achtste finales tegenover de Amerikaan Tommy Paul (ATP 35). Die wipte zijn landgenoot Jenson Brooksby (ATP 39) in drie sets.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer