Uitstekende ronde van 66 slagen tilt Thomas Detry naar 21ste plaats in The American Express

© Getty Images via AFP

Met een tweede ronde van 66 slagen is Thomas Detry van de 64ste plaats naar de 21ste plaats geklommen in The American Express (PGA Tour/8 miljoen dollar), die doorgaat op het La Quinta-golf complex in het Amerikaanse Californië.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Detry, die zijn tweede ronde moest afwerken op de Nicklaus Tournament-baan, liep een foutloze ronde van zes onder par. De 30-jarige Brusselaar telt met zijn totaalscore van 135 slagen (-9) negen slagen meer dan de Amerikaan Davis Thompson. De 23-jarige Thompson,  die dit seizoen net als Detry zijn PGA Tourkaart behaalde, lukte na zijn openingsronde van 62 slagen een tweede ronde van 64 slagen. Thompson, die na 36 holes al vijf eagles wegputte, telt twee slagen voorsprong op de Spanjaard Jon Rahm die zich in 2018 de beste toonde.

Op plaats drie, met vijf slagen meer dan de leider, volgen de Zuid-Koreanen Tom Kim en Im Sung-jae, de Amerikanen J.T. Poston en Tyler Duncan en de Australiër Jason Day.

Alle golfers moeten de eerste drie dagen een ronde lopen op de La Quinta-, Stadium- en de Nicklaus Tournament-golfbaan, waarna de top 65 de finaleronde speelt op de PGA West’s Stadium-baan.

Detry op The American Express.© Getty Images via AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen