Kimberley Zimmermann uitgeschakeld in tweede ronde dubbelspel, junior Alexander Blockx stoot wel door op Australian Open

© BELGA

Kimberley Zimmermann heeft zaterdag geen plek kunnen veroveren in de achtste finales van het dubbelspel bij de vrouwen op het tennistoernooi Australian Open. Met haar Oekraïense partner Nadija Kitsjenok moest de Belgische in de tweede ronde het onderspit delven. Bij de junioren heeft Alexander Blockx een uitstekende start gemaakt.

Jeroen De Pauw

Aan de zijde van Kitsjenok beet de Belgische met twee keer 2-6 in het zand tegen de Japanse tiende reekshoofden Shuko Aoyama en Ena Shibahara, vorig jaar halvefinalisten in Melbourne.

Donderdag sneuvelde Zimmermann ook al in de eerste ronde van het gemengde dubbelspel. Met haar Duitse partner Tim Puetz verloor ze met 7-5 en 6-3 van de Australiërs Lizette Cabrera en John Patrick Smith.

De Belgische in actie op de Australian Open.© BELGA

Junioren in actie

De Belg Alexander Blockx (ITF-10) heeft zich zaterdag in Melbourne vlot voor de tweede ronde van het Australian Open voor junioren geplaatst. Het Belgische derde reekshoofd had niet meer dan 1 uur en 7 minuten nodig voor een 6-0, 6-3 zege tegen de Italiaan Federico Bondioli (ITF-51).

Om een plaats in de achtste finales neemt de 17-jarige Blockx het op tegen de 16-jarige Turk Atakan Karahan (ITF-52). Die schakelde de Sloveen Matic Kriznik (ITF-41) in exact twee uur met 7-6 (7/5) en 7-5 uit.

Emilien Demanet (ITF 32), de andere Belg bij de junioren, is zaterdag uitgeschakeld in de eerste ronde na een heuse triller. Hij verloor met 2-6, 6-3 en 6-4 van de Chinese qualifier Tianhui Zhang (ITF 104). De wedstrijd duurde twee uur en negen minuten. De twee Belgen treden ook nog aan in het dubbel.

Blockx maakte snel komaf met zijn eerste tegenstander.© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen