AUSTRALIAN OPEN. Recordaantal toeschouwers zien Djokovic doorstomen, ook sprookjes van 17-jarige Tsjechische en thuisfavoriet ‘Demon’ De Minaur blijven duren

De Australian Open zit erop voor Elise Mertens. De derde ronde werd haar eindstation in een nacht waarin de topreekshoofden bij de vrouwen geen steken lieten vallen. Bij de mannen eindigden alle partijen in een dominante 3-0-score.

Jeroen De Pauw

Down Under heeft de Australian Open vannacht niet te veel verrassingen gekend. Bij de heren eindigden zelfs alle partijen met een droge 3-0. Andrey Rublev (ATP 6) maakte komaf met Daniel Evans (ATP 30), het jonge talent Holger Rune (ATP 9) deed hetzelfde met Ugo Umbert, ex-winnaar van onder andere de European Open in Antwerpen. Rune en Rublev staan in de volgende ronde tegenover mekaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de Amerikanen laten mooie dingen zien, al kan dat ook niet anders met twee wedstrijden met enkel Amerikanen. Tommy Paul (ATP 35) klopte Jenson Brooksby (ATP 39), de flamboyante J.J. Wolf (ATP 67) won op zijn beurt van Michael Mmoh (ATP 107).

Kraker in de maak

‘The Demon’ doet de Australische tennisharten nog steeds sneller slaan. De pijlsnelle Australiër Alex De Minaur (ATP 24) is het jaar uitstekend begonnen met onder andere een zege tegen Rafael Nadal op de United Cup en trekt deze lijn door op de eerste Grand Slam van het seizoen. De Minaur is Down Under de absolute publiekslieveling na het forfait van de geblesseerde Nick Kyrgios. Hij versloeg Benjamin Bonzi (ATP 48) in drie sets, met als laatste set een droge 6-0.

Alex De Minaur.© REUTERS

In de volgende ronde wacht wat nu al de blockbuster van de achtste finales zal worden, want zijn volgende tegenstander wordt Novak Djokovic, die op zoek gaat naar zijn tiende AO-trofee.

Op de Serviër stond andermaal geen maat. Het was vooraf de vraag hoe Djokovic voor de dag zou komen, maar zijn blessure aan zijn linkerbovenbeen leek mee te vallen. Toch had de voormalige nummer één het niet heel makkelijk. Grigor Dimitrov (ATP 28) was bij momenten de betere man op het veld, maar Djokovic benutte ieder kansje. Na iets meer dan drie uur won Djokovic met 7-6, 6-3 en 6-4.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Exit Elise Mertens

Met Elise Mertens (WTA 32) is ook de laatste Belgische uit het enkeltoernooi verdwenen. Ze verloor met 2-6 en 3-6 van haar ex-dubbelpartner Aryna Sabalenka (WTA 5). In het dubbel is Mertens wel nog in de running voor een nieuwe titel.

De amper 17-jarige Linda Fruhvirtova (WTA 82) blijft verbazen. Ze plaatste zich deze nacht voor de achtste finales. De Tsjechische versloeg haar ervaren landgenote Marketa Vondrousova (WTA 86) in drie sets. In de volgende ronde wacht met Donna Vekic een haalbare kaart. Ook Belinda Bencic (WTA 10) en Karolina Pliskova (WTA 31) mogen hun hotelkamer wat langer bijboeken in Melbourne.

Recorddag

De Australian Open is dit jaar trouwens een stevig succes. Vandaag was zelfs de meest succesvolle dag de geschiedenis van de Australian Open wat het bezoekersaantal betreft, met 60.457 bezoekers overdag, een recordaantal bezoekers ‘s nachts van 34.397 (28.377 in 2012) en een gecombineerd dag-/nachtrecord van 94.854 toeschouwers. Het vorige record stond op 93.709, gevestigd in 2020.

Linda Fruhvirtova.© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen