Fluo Run zorgt voor verbroedering tussen scholen

De leerlingen, hier in GBS Ter Doelhagen, staan klaar voor hun Fluo Run.© RR

Rumst -

De jaarlijkse Fluo Run is traditioneel een ware verbroedering tussen de Vrije Basisschool Sleutelhof en de Gemeentelijke Basisschool Ter Doelhagen. Vrijdagnamiddag vertrokken net geen vierhonderd leerlingen in hun kleurrijkste fluorescerende outfits voor een loop- of wandelparcours van ruim een kilometer.

 

De weersomstandigheden waren vrijdagnamiddag niet opperbest maar dat belette het jonge volkje niet om erg enthousiast van start te gaan voor hun Fluo Run. Ze liepen en wandelden de afstand op een uitgestippeld parcours rond beide scholen die op een boogscheut van mekaar liggen.

Klokslag twee uur in de namiddag begonnen ze aan hun jaarlijkse Fluo Run. Enkele djembespelers alsook de opzwepende klanken van een aanwezige discobar zorgden voor extra sfeer.

Sommigen maakten er zelfs een heuse loopwedstrijd van alhoewel winnen van geen belang was want ook hier was deelnemen de olympische gedachte. Het drankje en een sappige appel na afloop zorgden er voor dat iedereen al vlug opnieuw de nodige energie opdeed.

Naast de slogan ‘Sporten is gezond’ was dit initiatief vooral ook bedoeld om aan te tonen dat het dragen van fluorescerende kleding, zeker in deze donkere wintermaanden, erg belangrijk is qua veiligheid in het verkeer.  (JW)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus