Voetbal Challenger Pro League SK Beveren - Beerschot

Aanvoerder Kevin Hoggas wil met Beveren jaar goed starten in topper tegen Beerschot: “Wij beschikken over de beste kern en willen kampioen spelen”

Kevin Hoggas: “We hebben geen revanchegevoelens, al willen we wel tonen dat we als ploeg gegroeid zijn.”© EWT

Beveren -

In de Challenger Pro League wordt zondag de topper tussen SK Beveren en Beerschot gespeeld. Aanvoerder Kevin Hoggas (31) blikt vol goede moed vooruit op het vervolg van de competitie en de clash met Beveren tegen concurrent Beerschot. “Beerschot favoriet? Het is één van de drie titelkandidaten, maar niet dé favoriet.”

Wim Houttequiet

Hallo Kevin, de winterstop is voorbij. Zijn jullie klaar voor het vervolg van de competitie?

Kevin Hoggas: “Absoluut. We hebben ons goed voorbereid op winterstage in Spanje. Iedereen kijkt uit naar de match tegen Beerschot.”

Het is meteen een topper.

“Inderdaad. De ideale manier om er terug in te vliegen. Wij verbergen ons niet: wij willen kampioen spelen. En om dat doel te bereiken moeten we winnen tegen de beste ploegen van de competitie. We komen elkaar meer dan waarschijnlijk nog wel tegen in de play-offs. Aan ons om goed te starten en hopelijk een voorsprong te pakken.”

Kan deze match al beslissend zijn?

“Neen. Belangrijk, maar niet beslissend. Stel dat we punten laten liggen,dan is er nog altijd niets verloren. Maar ook bij winst moeten we ons nog niet rijk rekenen. Er kan nog veel gebeuren.”

De heenmatch eindigde op 1-0. Tijd voor revanche?

“We hebben geen revanchegevoelens ten opzichte van Beerschot, al willen we natuurlijk wel tonen dat we als ploeg gegroeid zijn.”

Is Beerschot dé favoriet voor de titel?

“Neen. Het is één van de drie titelkandidaten, maar niet dé favoriet. Beerschot, RWDM en wij zijn aan elkaar gewaagd.”

En wie beschikt over de beste kern?

“Wij. We hebben heel veel kwaliteit, ervaring en voetballend vermogen in de ploeg. We hebben de ideale mix om ons doel te bereiken.”

Met Beerschot, SL16, Jong Genk en Dender hebben jullie op papier wel het makkelijkste programma van de titelkandidaten.

“Dat wordt gezegd, maar er zijn geen makkelijke matchen. Op papier telt niet, wel wat er op het veld gebeurt. Al willen we natuurlijk twaalf op twaalf pakken.”

Met Cercle Brugge dwong je ooit al eens de promotie af na finales tegen … Beerschot

“Klopt. In de terugmatch hebben we toen de klus geklaard nadat we de heenmatch met 1-0 hadden verloren. Het beslissende doelpunt, een strafschop, viel in de laatste minuten, waardoor de ontlading groot was. Het was een fantastische ervaring.”

Je kent dus het geheim?

“Om kampioen te spelen heb je verschillende ingrediënten nodig: een goede groep aangevuld met kwaliteit. We hebben hier alles in huis om ons doel te bereiken. Nu moeten we het ook nog voltooien.”

Met zes doelpunten en drie assists kan je terugblikken op een goede start van het seizoen.

“Ik ben zeker tevreden, ook al speelde ik voor de winterstop wat minder. Dat had vooral met wat kwaaltjes te maken. Dat behoort nu allemaal tot het verleden. Nu is het money time. Nu moeten we er echt staan.”

Met Coopman en Ribeiro Costa is de concurrentie natuurlijk ook groot.

“Dat maakt deel uit van de sport en haalt het beste in iedereen naar boven.”

Mogen we nog versterking verwachten op de Freethiel?

“Misschien. Maar dat is niet mijn verantwoordelijkheid. Versterking is altijd welkom, maar niet noodzakelijk.”

Slotvraagje: wie wordt er topschutter?

“Thierno Barry. Waarom? Omdat wij er alles aan zullen doen om hem te helpen. Aan ons om hem goed te bedienen, zodat hij topschutter wordt en wij kampioen spelen (lacht).”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus