Proviron subsidieert zonnepanelen voor lokalen Welzijnsschakel

CEO van Proviron Wim Michiels (tweede van links) overhandigt de cheque aan Kris Laenens (links), Ann Ryngaert en Jacques Remes van Welzijnsschakel Hemiksem.© rr

Hemiksem -

Armoedeorganisatie Welzijnsschakel Hemiksem Tochtgenoten krijgt een mooi duwtje in de rug van Proviron. Het chemiebedrijf uit Hemiksem subsidieert de installatie van zonnepanelen voor de lokalen in de Saunierlei om de energiekosten in te dijken. Donderdag overhandigde CEO Wim Michiels een cheque van 4.294,89 euro.

De energiecrisis van de jongste maanden maakt dat Welzijnsschakel Hemiksem een groot deel van zijn budget moet gebruiken om de facturen van gas en elektriciteit te betalen. Geld dat de organisatie liever zou besteden aan de mensen die wekelijks bij Welzijnsschakel een voedselpakket komen halen. Hun aantal is de jongste tijd alleen maar gestegen. Wekelijks komen zo’n 75 gezinnen langs.

Om de energiekosten te drukken, wil Welzijnsschakel op het dak van zijn gebouw in de Saunierlei een zestal zonnepanelen installeren. De organisatie zit met een gemiddeld verbruik van 3.000 kW per jaar. Bedoeling is om daar de helft van te laten aanleveren via de zonnepanelen.

Proviron heeft zich geëngageerd om de kostprijs van die zonnepanelen op zich te nemen. Sinds een aantal jaren schenkt het bedrijf het budget dat het voordien spendeerde aan eindejaarsgeschenken aan een goed doel. Met vestigingen in Hemiksem en Oostende kiest het alternerend voor een goed doel uit die regio. Dit jaar was Hemiksem weer aan de beurt.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt