Zwaar verdict voor Rafael Nadal na blessure en uitschakeling op Australian Open: “Nu is het tijd om sportief rust te nemen”

© Getty Images

Rafael Nadal (ATP 2) staat zes tot acht weken aan de kant met een spierblessure in zijn linkerbeen. Dat heeft de 36-jarige Spanjaard donderdag op sociale media gemeld.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Ik heb medische tests gedaan na de nederlaag van gisteren”, schrijft Nadal. “De MRI-scan toont een tweedegraadsblessure in de iliopsoas(spier) van mijn linkerbeen. Nu is het tijd om sportief rust te nemen en voor ontstekingsremmende kinesitherapie. De normale hersteltijd bedraagt zes tot acht weken.”

Voor titelverdediger Nadal werd woensdag de tweede ronde van de Australian Open bruut de eindhalte. De 22-voudig grandslamkampioen raakte in zijn wedstrijd tegen Mackenzie McDonald in de tweede set geblesseerd en verloor uiteindelijk met 6-4, 6-4 en 7-5. De Spanjaard gaf nadien toe dat hij zich “mentaal kapot” voelde na zijn exit.

© REUTERS

Nadal werd bij 4-3 in de tweede set door zijn Amerikaanse tegenstander de hoek ingestuurd en hij probeerde de bal te halen door zich te strekken. Bij het reiken naar de bal liep de Spanjaard een fysiek ongemak op. Met een bezorgde grimas bleef hij vervolgens bij de boarding staan en hij greep naar de zone rondom zijn linkerbovenbeen en linkerheup. Na een behandeling buiten de baan pakte Nadal zijn racket weer op, tot genoegen van het publiek, maar hij bewoog allerminst vlot. Met risicovol en agressief tennis hield Nadal lange tijd stand in de derde set, maar uiteindelijk delfde hij het onderspit.

“Ik wilde niet opgeven omdat ik de titelverdediger ben”, reageerde de Spanjaard na afloop.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt