‘El Pistolero’ kan het nog: Luis Suárez (35) maakt droomdebuut bij nieuwe club met hattrick in 38 minuten

©  AFP

Of Luis Suárez het doel nog weet staan? Het antwoord is ja. De 35-jarige Uruguayaanse spits scoorde in zijn debuut voor zijn Braziliaanse club Grêmio drie keer in de eerste 38 minuten.

Jonas Withouck

Op het voorbije WK was Luis Suárez er gewoon nog bij met Uruguay, maar zijn clubcarrière zit er bijna op. Na zijn vertrek bij Atlético Madrid ging hij terug in zijn thuisland bij Nacional voetballen, voor wie hij acht keer scoorde en drie assists uitdeelde. Maar het seizoen in Uruguay eindigde net voor het WK en Suárez besliste om al opnieuw andere oorden op te zoeken.

Terugkeren naar Europa bleek er niet in te zitten, de woestijn liet hij links liggen en El Pistolero tekende dan maar een contract voor twee seizoenen bij het Braziliaanse Grêmio, dat vorig seizoen promoveerde naar de hoogste klasse.

©  AFP

Bij zijn debuut in de regionale Supercup liet Suárez meteen zien dat hij nog niet versleten is. Met drie doelpunten in slechts 38 minuten leidde hij zijn nieuwe club naar een 4-1-zege.

Bekijk hier de goals:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen