Rafael Nadal is “mentaal kapot” na pijnlijke uitschakeling op Australian Open: “Nooit was het zo erg”

©  REUTERS

©  EPA-EFE

©  ISOPIX

©  ISOPIX

©  EPA-EFE

©  ISOPIX

1 / 6
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Voor titelverdediger Rafael Nadal (ATP 2) is de tweede ronde van de Australian Open de eindhalte geworden. De 22-voudig grandslamkampioen raakte in zijn wedstrijd tegen Mackenzie McDonald in de tweede set geblesseerd en verloor uiteindelijk met 6-4, 6-4 en 7-5. De Spanjaard gaf nadien toe dat hij zich “mentaal kapot” voelt na zijn exit.

Jonas WithouckBron: Belga

De blessuregevoelige Nadal haalde het in de eerste ronde nog vrij makkelijk van de jonge Brit Jack Draper en dat gaf de burger moed. Maar zijn fysieke toestand baarde toen al zorgen.

In zijn tweede ronde liep het al snel mis. De eerste set tegen Mcdonald ging verloren, op het einde van de tweede set verstapte hij zich. De 36-jarige Nadal werd bij 4-3 in de tweede set door zijn Amerikaanse tegenstander de hoek ingestuurd en Nadal probeerde de bal te halen door zich te strekken. Bij het reiken naar de bal liep de Spanjaard een fysiek ongemak op. Met een bezorgde grimas bleef hij vervolgens bij de boarding staan en hij greep naar de zone rondom zijn linkerbovenbeen en linkerheup.

Nadal stond met een break achter in de tweede set toen hij de blessure opliep. Na een behandeling buiten de baan pakte Nadal zijn racket weer op, tot genoegen van het publiek, maar hij bewoog slecht. Met risicovol en agressief tennis hield Nadal lange tijd stand in de derde set, maar bij 5-5 werd hij gebroken. McDonald serveerde het duel vervolgens eenvoudig uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadal: “Nooit was het zo erg”

“Ik voelde al een paar dagen iets, maar niet zo erg als vandaag”, vertelde Nadal nadien. “Op dit moment weet ik niet of het de spier is, het gewricht, het kraakbeen of iets anders. Maar ik heb eerder heupproblemen gehad en eerder behandelingen moeten ondergaan. Al was het nooit zo erg. Deze keer kan ik me niet bewegen.”

“Ik heb het tot het einde geprobeerd”, vervolgde de Spanjaard. “Ik weet niet of ik in goede omstandigheden de wedstrijd zou gewonnen hebben, maar ik zou zonder twijfel betere kansen hebben gehad. Het zij zo. Ik heb het geprobeerd. Het was niet mogelijk.”

“Ik kan niet liegen en zeggen dat het leven fantastisch is, dat je positief moet blijven en moet blijven vechten... niet nu”, aldus een zichtbaar aangeslagen Nadal, die de voorbije periode veelvuldig in de lappenmand lag. “Morgen is een nieuwe dag, maar nu is het moeilijk. Weer een blessure... Ik moet toegeven dat ik mentaal kapot ben. Ik hoop dat het niet te ernstig is.”

©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt