Hillewaere Groep neemt twee verzekeringscollega’s over

Door de inlijving van ICS Verzekeringen uit Schilde en DOM uit Kontich krijgt Hillewaere Groep uit Turnhout er nieuwe vennoten bij. © RR

Turnhout, Schilde, Kontich -

De Turnhoutse Hillewaere Groep heeft twee verzekeringsmakelaars in Schilde en Kontich overgenomen. Daarmee groeit het aantal locaties van de groep aan tot twintig, terwijl de omzet tot 27 miljoen euro stijgt.

Hans Otten

Hillewaere Groep is vooral bekend als vastgoedmakelaar, maar is ook alsmaar meer actief op de verzekeringsmarkt. Dankzij de financiële inbreng van Five Arrows Principals Investment, een poot van Rotschild & CO, nam de Kempense makelaarsgroep in maart vorig jaar al zeven verzekeringskantoren over. Die liggen strategisch verspreid in Vlaanderen en Brussel. Daar voegt Hillewaere nu met ICS Verzekeringen uit Schilde en DOM uit Kontich twee kantoren in de Antwerpse regio aan toe.

Zo heeft de groep nu niet alleen twintig verschillende locaties, maar krijgt die er in één klap ook 25 medewerkers bij. Hillewaere stelt zo 230 mensen tewerk. De omzet groeit met 3 miljoen euro aan tot 27 miljoen euro. De bestuurders van de overgenomen kantoren, namelijk Nick en Ken Heuring van ICS Verzekeringen en Maarten en Katrien Dom van DOM, worden vennoot binnen de Hillewaere Groep en bouwen zo ook mee verder aan het groeiverhaal.

Uniek partnermodel

“Door inzet van technologie kunnen wij de nabijheid tot en het persoonlijk contact met onze klanten in onze dienstverlening beter dan ooit waarmaken en hen een hedendaagse klantervaring bieden”, zegt algemeen directeur Roel Druyts van Hillewaere Groep. “Overnames maken het mogelijk om die technologie schaalbaar in te zetten.”

“We stellen vast dat er veel interesse is in ons unieke partnermodel waarbij de bestuurders van de overgenomen kantoren vennoot worden binnen de Hillewaere Groep. Dit biedt voordelen. Enerzijds kunnen ondernemende verzekeringsmakelaars profiteren van de voordelen van een grote groep, anderzijds kunnen zij blijven ondernemen en hun teams zelf aansturen. Er is dus nog veel ruimte voor groei.” (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt