Zwembeurt wordt duurder

Zwembad De Nachtegaal. © gemeente Kontich

Kontich -

De aankondiging van de heropening van zwembad De Nachtegaal op maandag 30 januari gaat gepaard met minder aangenaam nieuws. Een zwembeurt wordt voortaan een stukje duurder. “Het is eigenlijk niet meer dan een indexatie, de tarieven bleven twintig jaar onveranderd”, zegt schepen van Sport Luc Abrams (Open Vld). Ook de openingstijden zijn aangepast.

Vanaf maandag 30 januari valt in Kontich opnieuw zwemplezier te beleven, al kost een ticketje voortaan een (paar) euro meer. De zwembeurten gaan van 2 naar 3 euro voor inwoners van Kontich. Voor niet-inwoners gaat het tarief van 2 naar 4 euro. Het verminderd tarief bedraagt 1,80 euro voor inwoners en 2,40 euro voor niet-inwoners.

“We begrijpen dat de wijziging van de openingstijden en tarieven moeilijk valt”, zegt schepen Luc Abrams. “We treffen daarom ook enkele extra regelingen. Omdat niet iedereen in de mogelijkheid zal zijn de reeds aangekochte meerbeurtenkaarten tijdig op te gebruiken, verlengen we de regeling voor terugbetaling tot eind april 2023.”

Tegemoetkoming

“Als tegemoetkoming krijgt iedereen die in februari komt zwemmen tegen betaling ook een gratis ticket om nog eens te komen zwemmen. Met zo’n gratis ticket kan je tot eind april opnieuw komen zwemmen.”

De openingstijden werden als volgt aangepast. Baantjeszwemmen is mogelijk op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend en tijdens weekdagen ’s middags (uitgezonderd woensdag). Het vrij zwemmen en het seniorenzwemmen op woensdagnamiddag blijven behouden. In het weekend is het zwembad geopend voor het publiek van 9 tot 12 u.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt