Voetbal 1ste provinciale  Rhodienne-de-Hoek - SC Grimbergen 0-0

Grimbergen schiet weinig op met doelpuntenloos gelijkspel, Rhodienne maakt zich al op voor nieuwe degradatietopper

Grimbergen-speler Jente Leyssens (rechts) in een verbeten duel met Marc Bampenbe Mpemba. ©  Geert Tresignie

De degradatietopper tussen Rhodienne en Grimbergen eindigde zondag op een brilscore, waar geen van beide ploegen echt mee opschoot. Grimbergen knutselde de meeste kansen in elkaar, maar werd ook gered door de paal.

Wim Redant

Nieuwe trainer Joost Bossin moet Rhodienne-De Hoek behouden voor een nieuwe degradatie, maar na het achtste gelijkspel van het seizoen staat de ploeg uit Sint-Genesius-Rode nog steeds allerlaatste. “Grimbergen creëerde de meeste kansen, maar onze doelman Gilles Carpentier moest nauwelijks een bal pakken, omdat de doelpogingen telkens slecht gekaderd waren. Voor ons kwam Fabio Dos Santos nog het dichtste bij een doelpunt, maar helaas strandde zijn schot op de paal. Ook linksachter Daniel De Sousa was er een keertje dichtbij. Nu goed, ik kan leven met dit gelijkspel, we naderen een punt op Herent en Elewijt en maken ons nu op voor een nieuwe degradatietopper met de komst van Herent.”

Rhodienne-De Hoek zal het tegen Herent wellicht wel moeten stellen zonder Afonal Mafuta, die tegen Grimbergen uitviel. “Dat is jammer. Als snelle flankspeler had Mafuta een troef kunnen zijn om de wedstrijd open te breken. De Grimbergse rechtsachter Jente Leyssens kwam weg met geel na een drieste ingreep, maar voor Mafuta zat de wedstrijd er meteen op. Eerder zagen we ook al Stijn Vermeerschen uitvallen. De blessurepech mag nu weleens stoppen. Het vertrek van Anthony Laloux werd dan wel weer goed opgevangen door Moatez Gnaoua die zijn kans greep op de nummer tien.”

Drie geschorsten

De Grimbergse coach Kris Das had het na het zesde gelijkspel van het seizoen over een gemiste kans op een driepunter. “We werden weleens gered door de paal, maar versierden de betere kansen. Hamid Bouyfoulkitne kwam dreigend opzetten, Arnaud De Cuyper strandde op doelman Carpentier en Niels Van Himst trapte over. We zetten veel druk op de thuisdefensie en maakten zeker aanspraak op de overwinning, al blijft het een pijnpunt dat we onze doelpogingen te weinig kaderen. We hebben eens nood aan een kleine zegereeks. Veel ploegen staan nog vlak bij mekaar, met een negen op negen snellen we zo weg uit de gevarenzone. We houden aan deze wedstrijd helaas drie geschorste spelers over. Tegen Elewijt moeten we het stellen zonder basisspelers Jente Leyssens, Nick Carrez en Senne Casteels.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus