Zeilster Emma Plasschaert prikt datum voor trouw in Australië, papa kan “eindelijk familie van Matt leren kennen”

©  rpo

Oostende -

Op 17 februari stappen zeilster Emma Plasschaert en Matt Wearn in het huwelijksbootje in Australië, het thuisland van haar verloofde. Vader en Oostends schepen Bart Plasschaert (CD&V) zal daardoor een tijd afwezig zijn. “We kregen de kans niet om zijn familie te leren kennen door corona en willen daar nu onze tijd voor nemen.”

Jeffrey Roos

De Oostendse Emma Plasschaert en topzeiler Matt Wearn trouwen op 17 februari in Australië, het thuisland van Matt. Een huwelijk ‘Down Under’ heeft heel wat voordelen bij een eventuele migratie. De vader van Emma, Bart Plasschaert, reist binnenkort af naar Australië om het huwelijk van zijn dochter met haar verloofde bij te wonen. Daarom zal de schepen enkele weken afwezig zijn. (Lees verder onder de foto)

Matt Wearn en Emma Plasschaert trouwen in februari.  ©  PhotoNews

“Door de pandemie en de strenge regelgeving daarrond, hebben wij de familie van Matt tot op heden nog nooit ontmoet”, vertelt de schepen. “Op onze reis, die we samen met onze beide andere dochters, schoonzonen en kleinkinderen maken, willen we ruim de tijd nemen om zijn ouders, broers en zussen te leren kennen. Je reist namelijk niet elk jaar naar Australië. De uitzonderlijke omstandigheden zorgen ervoor dat we langer weg zijn dan tijdens een gewone vakantie.”

Voorlopig is het nog onduidelijk of Emma ook effectief naar Australië verhuist. “Waar Emma en Matt zullen belanden is een groot vraagteken”, aldus Plasschaert. “Samen zijn ze voorlopig moderne nomaden, die elk met hun drie valiezen de wereld rondreizen om aan zeilwedstrijden deel te nemen. Het tijdstip van hun huwelijk werd dan ook bepaald door hun sportieve agenda’s.”

Zeilkampioene Emma Plasschaert met haar vader en Oostends schepen Bart Plasschaert. ©  jro

Emma Plasschaert trouwt op 17 februari met haar verloofde, de Australische zeilkampioen Matt Wearn. © Jeffrey Roos

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus