Emma Plasschaert verovert continentale titel van Oceanië en Australië

archiefbeeld ©  BELGA

Emma Plasschaert wint het open kampioenschap van Oceanië en Australië. Voor de kust van Botany Bay, ten zuidwesten van Sydney, behaalt de tweevoudige wereldkampioene uit Oostende, meteen haar eerste zege van het nieuwe jaar.

Peter Rossel

Normaal waren er zes wedstrijddagen voorzien met telkens twee reeksen per dag. Een storm verhinderde dat er op de derde en vierde dag gevaren werd. De organisatie haalde nog wat in door op de vijfde en zesde dag telkens drie reeksen te laten varen. In Australië bleek Emma Plasschaert de meest regelmatige van de groep met meer dan zeventig zeilsters.

Emma Plasschaert (Inside Outside Oostende) won twee van de tien races. In vijf andere races eindigde ze als tweede en eenmaal finishte ze op de derde plaats. In de eindstand haalde Emma Plasschaert (15 punten) het voor de Zwitserse Maud Jayet (20), Europees vice-kampioene aangesloten bij Société Nautique uit Genève en de Hongaarse Maria Erdi (25). De eerste Australische, Mara Stransky, eindigde dit kampioenschap als vierde. Bij de mannen in de ILCA 7-klasse zegevierde de Australiër Matt Wearn, de verloofde van Emma Plasschaert.

De Oostendse zeilster blijft nog down under. Van 14 tot 18 januari neemt Emma Plasschaert deel aan de Sail Melbourne.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer