Niemand weet wat brandy snaps zijn in ‘Bake off Vlaanderen’

De jury heeft vanavond heel wat creaties te beoordelen.© SBS

Na het gelijktijdige vertrek van Fatima en Erik gaat het plots heel vlug in de baktent. De vier overblijvers spelen vanavond al de halve finale, met als thema the only way is up.

Tom Vets

Tijdens de eerste proef maken de bakkers een revisité van de Franse Concorde, een taart gemaakt van meringue en chocolademousse. Axl werkt naar goede gewoonte met alcohol en baseert zijn gebak op de Pornstar Martini, zijn favoriete cocktail. Ook Saskia haalt inspiratie uit de fles: zij vertelt het verhaal van haar huwelijksreis en maakt een gebakken variant op de Cuba Libre.

Alsof dat nog niet genoeg is, schotelt de jury de kandidaten een dubbele technische proef voor: 8 brandy snaps en 2 babas au rhum. Enkelen onder hen lijken vertrouwd met babas, maar bij de brandy snaps klinkt er collectief gedonder in Keulen. Met het spektakelstuk krijgen de bakkers een laatste kans om te bewijzen dat ze thuishoren in de finale. Ze maken een Religieuse à l’Ancienne, een soezentoren met verschillende lagen koek. De opdracht blijkt voor alle bakkers een huzarenstuk, de toren moet dan ook minstens 40 centimeter hoog zijn.

Bake Off Vlaanderen, woensdag om 21u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer