Officieel: Luis Suárez denkt nog niet aan stoppen en tekent voor twee seizoenen bij het Braziliaanse Grêmio

©  AFP

Luis Suárez denkt nog niet aan zijn voetbalpensioen. Nadat zijn contract afliep bij het Uruguayaanse Nacional, trekt de spits nu naar het Braziliaanse Grêmio. Suarez tekent er voor twee seizoenen.

Jens Jacobs

Luis Suárez wist zich op het afgelopen WK enkel in de kijker te spelen door de vele tranen die hij na de Uruguayaanse uitschakeling de vrije loop liet gaan. De spits, die afgelopen zomer terugkeerde naar zijn oude club Nacional, leek zo te hinten op een eventueel afscheid van het voetbal. Ook al omdat zijn contract bij de Uruguayaanse topclub afliep in de winter.

Maar daar blijkt niets van waar te zijn. Suárez tekende zopas een tweejarig contract bij de Braziliaanse club Grêmio. Dat maakte de club zopas bekend.

Grêmio promoveerde vorig seizoen naar de Braziliaanse eerste klasse en hoopt met de komst van Suárez gewapend te zijn voor het nieuwe seizoen. Het Mexicaanse Cruz Azul, die ook op de komst van de spits aasde, lijkt dus achter het net te vissen.

De 35-jarige Suárez maakte in Europa grote sier door zowel bij Ajax, Liverpool als Barcelona de pannen van het dak te spelen. Hoewel Suárez sportief grote sier maakte op het veld, zouden enkele incidenten toch een smet op zijn carrière blijken. Zo kwam hij bij Liverpool in het oog van de storm terecht nadat hij beschuldigd werd van racisme door Patrice Evra en kon hij het niet laten om af en toe eens een tegenstander te bijten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen