Louis van Gaal vraagt plaatje aan en ontkent Belgische flirt, maar: “Als Portugal belt, dan ga ik luisteren”

Louis van Gaal (71) mag dan wel op leeftijd zijn, aan stoppen lijkt hij nog niet te denken. “Als Portugal belt, dan ga ik luisteren”, zei de ex-bondscoach van Oranje tijdens een wel heel apart gesprek. En: “België was geen flirt, er werden vragen over gesteld.”

Guy Van Den Langenbergh

Van Gaal werd als ‘mystery guest’ opgebeld door de dj’s van 3FM Serious Request in het Glazen Huis, de Nederlandse tegenhanger van onze Warmste Week. De cultcoach vroeg een nummer aan voor de ‘Stichting Vergeten Kind’. Van Gaal betaalde duizend euro voor ‘Wij houden van Oranje’ van André Hazes. “Senior”, benadrukte Van Gaal. “Ik ben nog van die oude generatie.”

Maar het ging ook, heel even, over voetbal. Over de Rode Duivels bijvoorbeeld, die op zoek zijn naar een bondscoach. “Dat was geen flirt, er werden vragen over gesteld’, verdedigde hij zich dinsdag. ‘Daar kan ik niets aan doen, dan moet ik daar antwoord op geven. Ik ben welopgevoed.”

Van Gaal woont het merendeel van het jaar in Portugal waar hij een huis bezit. Ook de Portugezen zijn op zoek naar een bondscoach. “Ik ben weer met pensioen’, begon Van Gaal zijn antwoord. “Maar als ze mij bellen, dan ga ik luisteren. Meer kan ik niet zeggen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beluister hier het gesprek.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen