Veiling Nederlandse shirts levert 380.000 euro op voor arbeidsmigranten

©  REUTERS

De onlineveiling van de shirts van het Nederlands elftal heeft in totaal 380.000 euro opgebracht. Dat geld komt volgens de Nederlandse voetbalbond (KNVB) volledig ten goede aan de verbetering van de situatie voor arbeidsmigranten in Qatar. Het bedrag wordt volgens de KNVB gebruikt voor het beschermen van hun rechten, juridische hulp, persoonlijke ontwikkeling en sociale activiteiten, zoals voetbal.

Michael Van DammeBron: BELGA

De shirts die de spelers van Nederland op het WK droegen in de wedstrijden tegen Senegal, Ecuador, Qatar, de Verenigde Staten en Argentinië leverden 325.000 euro op. Eerder al werden de shirts geveild waarin Oranje eind september speelde in de Nations League-duels met Polen en België. Dat bracht zo’n 55.000 euro op.

Aanvoerder Virgil van Dijk zegt blij te zijn dat Oranje zo een bijdrage kan leveren. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd op het WK hadden de spelers op het trainingsveld een ontmoeting met arbeidsmigranten, die ook een partijtje speelden tegen Oranje. “Het leek zoiets simpels, kennismaken met elkaar. Maar zowel voor hen als voor ons was deze ontmoeting heel speciaal”, aldus Van Dijk. “Wat ons betreft had dit niet per se voor het oog van de camera’s gehoeven. Maar de aanwezigheid van honderden journalisten heeft wel geleid tot wereldwijde aandacht voor de situatie van deze mensen. Als spelers hebben we zichtbaarheid en het platform, en daarom is het belangrijk dat we ook die rol vervullen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer