Duitse bondscoach Hansi Flick wil volgend jaar basis leggen voor EK 2024 (met wellicht ook oefenduel tegen Rode Duivels)

©  ISOPIX

De Duitse bondscoach Hansi Flick wil de bittere smaak na de vroege WK-exit in Qatar, waar de Mannschaft in de poulefase sneuvelde, snel doorspoelen en overweegt om volgend jaar een reeks vriendschappelijke wedstrijden te spelen in de Verenigde Staten, ter voorbereiding op het EK in 2024. In maart 2023 speelt Duitsland mogelijk tegen de Rode Duivels.

Werner BourlezBron: BELGA

Duitsland is rechtstreeks geplaatst voor het EK van 2024 als organisator en moet het dus stellen met vriendschappelijke wedstrijden om zich klaar te stomen. Sparren tegen Europese tegenstanders is echter niet evident, omdat zij kwalificatiewedstrijden afwerken, waardoor Flick zijn blik op de VS richt. De Duitse T1 liet het Duitse persbureau DPA alvast weten dat een Amerikaanse trip “mogelijk is”. In 2026 organiseert de VS het WK samen met Mexico en Canada.

De Duitse voetbalfederatie (DFB) heeft voorlopig nog geen oefenwedstrijden kunnen vastleggen in 2023, met interlandperiodes van telkens twee wedstrijden in maart, juni, september, oktober en november. Juni lijkt het ideale tijdslot voor een trip naar de VS, maar dan zou Duitsland daar zijn duizendste internationale wedstrijd afwerken en daarvoor zou de DFB liever iets in eigen land willen organiseren. Alle andere interlandperiodes vallen echter midden in het seizoen en de verplaatsing over de Atlantische Oceaan is dan moeilijker in te plannen.

Toch kijkt Flick ook binnen Europa nog naar potentiële tegenstanders uit en dan behoort een oefenduel met de Rode Duivels in maart 2023 tot de mogelijkheden. België opent zijn kwalificatiecampagne op 24 maart met een uitduel in Zweden. De DFB mikt in de herfst van volgend jaar nog op oefenwedstrijden met Frankrijk, Engeland en Oostenrijk.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer