Na het succes van Drive To Survive: Netflix plant nu ook serie achter de schermen van Six Nations Rugby

©  ISOPIX

De online streamingsdienst Netflix gaat een docuserie maken over de Six Nations Rugby, het belangrijkste jaarlijkse rugbytoernooi in Europa. Dit komt er na het succes van Drive To Survive, de serie achter de schermen van de Formule 1..

Werner Bourlez

Drive To Survive, een serie achter de schermen van de Formule 1 die in 2019 van start ging op Netflix, is een schot in de roos. De kijkcijfers waren groot en de F1 werd populairder. De streamingdienst wil dat kunstje nu ook herhalen in het rugby. Ze kozen het prestigieuze Six Nations uit om er achter de schermen te filmen. De Six Nations is een rugbytoernooi met de zes grootste Europese rugbylanden: Frankrijk, Engeland, Wales, Schotland, Ierland en Italië. Alle deelnemende landen zouden volgens The Daily Mail al hun fiat hebben gegeven. De makers deden daarvoor een beroep op Mercedes-teambaas Toto Wolff en rijder George Russell. Het duo nam deel aan Zoom-vergaderingen met rugbyspelers en coaches om hen te overtuigen Netflix. Het positieve rapport van Mercedes is vooral belangrijk omdat ze weigerden deel te nemen aan de eerste serie van Drive To Survive, die zich nu voorbereidt op de vijfde editie.

Netflix en de Six Nations moeten hun samenwerking nog officieel bevestigen, maar zullen dit naar verwachting begin volgend jaar doen.

©  EPA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen