Wordt fitte Karim Benzema voor de finale overgevlogen naar Qatar? Real geeft toestemming, Franse bondscoach reageert laconiek

©  Pool via REUTERS

Je zou het bijna vergeten nu ze in de finale staan, maar de Fransen missen op het WK in Qatar met Paul Pogba, N’Golo Kante en Karim Benzema drie absolute sterkhouders wegens blessure. Die laatste traint sinds zaterdag weer bij Real Madrid en zou theoretisch gezien de ploeg kunnen komen versterken. Real Madrid zette volgens diverse Spaanse media het licht op groen, maar Frans bondscoach Didier Deschamps reageerde laconiek op de vraag. Volgens de Spaanse sportwebsite Relevo zou Benzema zelf evenmin warm lopen om plots aan te sluiten bij de Franse nationale ploeg.

Michael Van Damme

Karim Benzema blesseerde zich vlak voor de start van het WK en werd niet vervangen in de selectie, waar dus nog een plekje vrij is voor hem. Officieel staat hij nog steeds op de spelerslijst en de winnaar van de Ballon d’Or is opnieuw fit. De aanvaller traint bij Real Madrid weer voluit en luidens verschillende Spaanse media zou Real Madrid zich niet verzetten en de keuze aan de speler laten. Hoewel het een vreemd gegeven zou zijn om de Franse spits plots in te vliegen terwijl de selectie zonder hem de finale wist te bereiken, is het theoretisch wel mogelijk.

Op de persconferentie van Frans bondscoach Didier Deschamps na de match tegen Marokko vroeg een journalist ernaar, maar Deschamps reageerde laconiek. “Pfff, daar wil ik zelfs niet op antwoorden. Volgende vraag, graag.”

Met de weigering om in te gaan op die vraag leek Deschamps aan te geven dat het voor hem zelfs geen onderwerp is. Olivier Giroud is de vaste centrumspits bij de Fransen en doet het uitstekend. Volgens de Spaanse sportwebsite Relevo zou Benzema zelf evenmin warm lopen om plots aan te sluiten bij de Franse nationale ploeg.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt