“Dat was fake news”: spelers Saudi-Arabië krijgen dan toch geen Rolls-Royce na WK-stunt tegen Argentinië

©  AFP

De spelers van Saudi-Arabië zullen dan toch geen Rolls-Royce krijgen na hun stuntzege tegen Argentinië in de groepsfase van het WK. Na de wedstrijd gingen berichten rond dat kroonprins Mohammed bin Salman Al-Saud dat beloofd had. Dat werd nu bij de Spaanse sportkrant Marca afgedaan als “fake news” door Yasser Al Misehal, de president van de Saudische voetbalfederatie.

Sam Varewyck

Mis hier geen seconde van het WK voetbal!

Het nieuws dat de Saudische kroonprins de spelers een Rolls-Royce cadeau zou doen na de 2-1-zege tegen Argentinië ging viraal kort na de match. Uiteindelijk blijkt dat de spelers dus geen peperdure auto hebben gekregen. “Nee, nee, dat klopt niet. Onze spelers speelden uit trots, omdat ze hun land mochten vertegenwoordigen” legt Al Misehal uit bij Marca.

“Ze hadden de eer en het geluk dat te mogen doen in een historische match. Maar de geruchten kloppen niet. Ze hebben natuurlijk een bonus gekregen na die zege, maar dat was een normale bonus - daar zijn regels rond. Ze spelen voor hun land en om hun eigen geschiedenis te maken, en velen onder hen zijn beroemd geworden na die zege tegen Argentinië”, vertelde Al Misehal nog.

Saudi-Arabië kon zich na de stunt tegen Argentinië niet plaatsen voor de achtste finales. Het verloor zijn laatste twee groepswedstrijden tegen Polen (0-2) en Mexico (1-2) en was dus meteen uitgeschakeld.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen