Herk-de-Stad FC wint thuis van FC Alken

Herk-de-Stad FC - FC Alken

In eerste provinciale Limburg heeft Herk-de-Stad FC het thuisduel tegen FC Alken zondag gewonnen. In de eerste helft kwamen de bezoekers op een 2-1-voorsprong, waarna Herk in de tweede helft uitliep naar 5-3.

Bron: RBFA app

Het bezoekende team begon het beste en kwam al bij de aftrap 1-0 voor toen Maarten De Coninck in de eerste minuut al scoorde. Herk maakte vroeg in de wedstrijd gelijk. In de 2de minuut liet Matthias Odeurs zich gelden. Stijn Theunissen scoorde in de 33ste minuut en bracht de thuisploeg een voorsprong. Direct na de rust vond Florian Coenen het net en bracht Alken langszij. Alken maakte ook 3-2 in de 50ste minuut, toen Maxime Van De Paer scoorde. Maar Alken was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Een rode kaart in de 50ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Vincent Peeters van Herk. Tuur Gilissen scoorde in de 67ste minuut voor Herk. In de 78ste minuut werd Jonas Ketelslegers van Alken van het veld gestuurd met een rode kaart. De 4-3 voorsprong werd in de laatste minuten gemaakt toen Stijn Coeckelberghs het net vond voor Herk. Herk 5-3 toen Nigel Gerrits het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, met één minuut te spelen.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Herk vier overwinningen behaald en één keer gelijk gespeeld, terwijl Alken één overwinning en vier nederlagen heeft.

De volgende speeldag speelt Herk-de-Stad FC op zondag 18 december om 13.30 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Bregel Sport. FC Alken ontvangt zaterdag 17 december om 18.30 uur Bree-Beek.

DOELPUNTEN: 1' De Coninck 0-1, 2' Odeurs 1-1, 33' Theunissen 2-1, 47' Coenen 2-2, 50' Van De Paer 2-3, 67' Gilissen 3-3, 87' Coeckelberghs 4-3, 89' Gerrits 5-3.

GELE KAARTEN: 53' Janssens (Alken), 55' Coenen (Alken), 56' Coeckelberghs (Herk), 62' Ketelslegers (Alken), 84' Verbiest (Alken).

RODE KAARTEN: 50' Peeters (Herk), 78' Ketelslegers (Alken).

Dit is een automatisch samengesteld artikel.

 

Wat vind je van dit artikel?

Goed

Kan beter

 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus