Tom Boonen gaat nog altijd hard: ex-renner wordt vijfde in GT3 A tijdens 12 Uur van Abu Dhabi

Tom Boonen heeft zijn fiets al een tijdje aan de haak gehangen, maar hij blijft snel over het asfalt scheuren. In zijn zwart-groene Porsche is hij op de vijfde plaats in de GT3 A-categorie geëindigd tijdens de 12 Uur van Abu Dhabi, de laatste manche van de Intercontinental GT Challenge, het uithoudingskampioenschap voor GT3-wagens. In de algemene uitslag werd hij zestiende, op 34 deelnemers.

Michael Van DammeBron: BELGA

De voormalige topwielrenner had het gezelschap van de Nederlanders Stephane en Peter Kox en Nico Pronk. De GT3 A-categorie is voor niet-professionele rijders.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tweede Belg Gilles Magnus (Audi) moest opgeven. De Antwerpenaar reed voor het Franse team Saintéloc, aan de zijde van de Fransman Simon Gachet en de Zwitser Lucas Légeret. Het trio had lange tijd de koppositie in de race in handen, maar een mechanisch probleem in het voorlaatste uur maakte een einde aan hun ambities. De overwinning was uiteindelijk voor de Ferrari van de Brit James Calado en de Italianen Antonio Fuoco en Alessandro Pier Guidi.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer