Politiekantoor belaagd door fans van Marokko in Antwerpen, twintig personen opgepakt

In Antwerpen zijn de Marokkaanse vieringen na de overwinning op het WK voetbal uit de hand gelopen. Er werd een twintigtal personen opgepakt, onder meer omdat op het Kiel een politiekantoor werd belaagd.

wverBron: BELGA

Na het einde van de wedstrijd Marokko-Spanje kwamen, voornamelijk op de Turnhoutsebaan en de SInt-Bernardsesteenweg, opnieuw enkele duizenden mensen op straat, vooral jongeren. Autoriteitsfiguren uit de gemeenschap vormden net als na de vorige overwinning een menselijke ketting om de groepen samen te houden en eventuele relschoppers te ontmoedigen. Ook jeugdwerkers leverden een bijdrage.

De politie stelde naar eigen zeggen wel vast dat er veel vuurwerk werd afgeschoten, en soms op een gevaarlijk horizontale manier. De sfeer werd na 20 uur ook grimmiger op het Kiel. “Enkelen leken zich te willen uitleven op het politiekantoor aan de Sint-Bernardsesteenweg”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Er zijn ook projectielen gegooid naar het kantoor en onze mensen, en dus was een terugdrijving noodzakelijk.”

LEES OOK. Uitbundig feest na overwinning Marokko eindigt in Brussel met waterkanon en traangas

Uiteindelijk werden een twintigtal personen bestuurlijk opgepakt en twee gerechtelijk. Aan de Turnhoutsebaan werd een 15-jarige gevat die een vuilnisbak in brand wilde steken, en er werd ook een persoon betrapt met een stroomstootwapen op zak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer