Na het mislukken van megaploeg rond Mark Cavendish, gaat B&B Hotels voor continentale mannenteam én niet langer een vrouwenploeg

Jérôme Pineau. ©  BELGAIMAGE

Nu zijn plan om een megaploeg te maken rond Mark Cavendish mislukt is, gaat Jérôme Pineau voor een continentale ploeg van een twaalftal renners. Dat meldde de lokale krant La Télégramme. Voor een ProTeam is de uitgestelde deadline al voorbij, maar om een continentale ploeg op te starten heeft de ex-prof uit Nantes wel nog tijd.

Hugo Coorevits

Door het vertrek van Victor Koretzky (Bora-hansgrohe) liggen er nog twintig onder contract, waaronder Cyril Lemoine die van plan was om na Parijs-Roubaix met pensioen te gaan, maar omdat het team geen Proteam-status is, kan dat niet langer. Verwacht wordt dat ook Axel Laurance, Franck Bonnamour, Luca Mozzato en ook alsnog Pierre Rolland snel weg kunnen zijn. Maar wat met de rest waaronder onze landgenoten Jens Debusschere, Jordi Warlop en Eliot Lietaer? De Franse ploegmanager zou in totaal een budget van een dikke vier miljoen euro hebben verzameld.

Er was spraken van een vrouwenploeg, maar dinsdagavond veegde de teamleiding ook dat idee van tafel. Het was de bedoeling om een team te bouwen rond de 33-jarige Audrey Cordon-Ragot die dit seizoen nog voor Trek-Segafredo reed. De Française kan dus ook naar een ander team uitkijken.

Een continentale ploeg voor mannen, is wat misschien overblijft van het heel grote verhaal dat Pineau met Cavendish, de stad Parijs en een in oktober afgehaakte hoofdsponsor (Sephora, volgens de Franse krant L’Equipe) voor ogen had. (hc)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer