Vrouw riskeert zes maanden cel voor hulp aan phishingbende die zeventiger 25.000 euro lichter maakte

Brugge/Ieper -

Een 22-jarige vrouw uit Brugge riskeert zes maanden cel voor haar rol als geldezel of money mule voor een phishingbende.

Arne Franck

A.S. kwam met de bende in contact toen ze via Instagram werd aangesproken door een onbekende persoon. Die vroeg haar of ze een rekening wilde openen bij Argenta waarop hij 25.000 euro kon storten. In ruil mocht de jonge vrouw een deel van het geld houden. De vrouw stemde in met het voorstel waarna 25.000 euro op haar rekening gestort werd. Dit geld bleek afkomstig van een 72-jarige man uit Ieper, die op 12 april 2021 door de phishingbende bedot werd.

Het geld verdween snel terug van de rekening en de onbekende verbrak elk contact. A.S. kreeg uiteindelijk geen cent te zien. Ze werd wel gedagvaard voor de Brugse strafrechtbank waar ze de feiten niet betwistte. “Ze beseft dat ze iets heel doms heeft gedaan”, pleitte haar advocate. “Maar ze was amper twintig jaar, werkloos en ging door een slechte periode.” De advocate vroeg om A.S. de gunst van de strafopschorting te verlenen. De uitspraak volgt op 10 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus