DE FOLDERVRETER. Strafste promo voor wc-blokjes, een héél dure doos Celebrations en spotgoedkope cava

 © Nieuwsblad

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Van supermarkten en alle mogelijke andere ketens. Te veel om het bos nog door de bomen te zien. Het ‘Nieuwsblad’ haalt er voor jou wekelijks de strafste promo’s uit of toont je de addertjes onder het gras. Deze week? Is dit spotgoedkope topwijn of eerder f(l)opwijn, welke supermarkt heeft de strafste promo op wc-blokjes, een tip voor de chocolaatjes met kerst én een deal van je welste net over de grens.

Chris Snick

Topwijn of f(l)opwijn? © red

Het is een klassieker bij verschillende supermarkten in aanloop naar de feestdagen: wijnen met ronkende namen tegen absolute stuntprijzen. Plots ligt die doorgaans onbetaalbare barolo, Châteauneuf-du-Pape of brunello tegen een prikje in de rekken. Zo pakt Albert Heijn momenteel uit met een Barolo voor amper 9,99 euro. Normaal kost die 19,98 euro, maar wie er één koopt, krijgt er de tweede gratis bij. Mooi. Of niet? Wij vroegen het aan onze wijnspecialist Alain Bloeykens. Zijn mening over die fles lees je hier.

Wc-blokjes

Er zijn verschillende vaste klanten in de supermarktfolders: producten die elke week wel ergens in reclame staan. De wc-blokjes van Bref zijn er een voorbeeld van. Momenteel staan ze zelfs in drie verschillende folders: die van Carrefour, Colruyt én Delhaize.

De wc-blokjes van Bref staan in de folder van Carrefour, maar ook in die van Delhaize en Colruyt © red

Maar waar zijn ze het goedkoopst? Bij Delhaize is het een ‘1+1-actie’. Eentje kopen, eentje gratis. Voor de blokjes met lavendelgeur betaal je zo 5,49 euro voor twee verpakkingen. Bij Carrefour is het ‘2+2’. Kortom: twee kopen, twee krijgen. Samen goed voor 8,70 euro voor vier verpakkingen met lavendelgeur. Het goedkoopst dus? Of gaat Colruyt nog lager? Check je hun folder, dan zul je zien dat hun actie minder indrukwekkend is, zij geven vanaf vier stuks slechts 30 procent korting. Maar omdat ze nu eenmaal verplicht zijn de prijzen van de concurrentie te volgen, moeten ze dus ook naar de prijs van Carrefour duiken wanneer er zo’n winkel in de buurt van een van hun filialen is. Een welriekend toilet scoor je dus momenteel het goedkoopst bij Carrefour en Colruyt.

Wie voor een schappelijke prijs Celebrations wil kopen, moet ze alvast niet bestellen bij bol.com © red

Vorige keer gaf ik een tip over waar je nu al goedkope kroketten kon scoren voor de feestdagen. Vandaag zitten we al aan de koffie. Kruidvat plaatst de Celebrations, die kleine Snickers, Bounty’s, Marsen, ... in reclame: 5,99 euro voor 650 gram. Ik vond diezelfde doos bij Action voor 7,95 euro. Bol.com heeft ze ook, maar daar moet je zo maar even 21 euro neertellen. Dat maakt die doos wel zeer duur. Foei. Colruyt en Aldi hebben ook Celebrations in promotie, maar het gaat om kleinere én ook duurdere verpakkingen.

LEES OOK. Sterrenchef test brikjes sinaasappelsap met een rietje van de huismerken: “Wie juist kiest, heeft iets veel goedkopers én veel beters dan Appelsientje”(+)

Gluren bij de buren

Nu en dan check ik ook de folders aan de andere kant van onze landsgrenzen. Wie denkt aan goedkoop shoppen in Frankrijk, zegt spontaan ‘Auchan’. Maar er is ook nog E.Leclerc. Die keten is volgens de Franse consumentenorganisatie ‘Que Choisir’ zelfs goedkoper dan Auchan.

Bij E.Leclerc is een fles Freixenet de helft goedkoper dan bij ons © red

In hun folder stunten ze met de cava Freixenet: 50 procent korting op een tweede fles. En die is daar sowieso al goedkoper dan hier. Zo betaal je gemiddeld nog 3,68 euro per stuk. Ik checkte even bij Colruyt naar hun laagste prijs: 6,65 euro. E.Leclerc is zo bijna de helft goedkoper. Een straffe deal dus, al moet je er wel even de grens over. De dichtste? Voor wie van Kortrijk komt, zijn er verschillende in Roubaix en Rijsel. Kustbewoners kunnen naar een in Duinkerke. Wie tussen Kortrijk en de kust woont, vindt filialen in Bailleul en Hazebroek.

Nog folders lezen?

* Lidl

* Okay

* Spar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer