Voetbal 2de afdeling VV A Jong Cercle

Geen Spaanse zon maar bibberen in de Westhoek voor Arne De Schepper met Jong Cercle: “Dit stimuleert mij om nog harder te werken”

Het ging er zondag soms stevig aan toe in de partij Westhoek-Jong Cercle, die na een spectaculair slot met twee goals in blessuretijd eindigde op een 2-2-gelijkspel. © Bart Vandenbroucke

Brugge -

Jong Cercle ging zondagmiddag op bezoek bij KVK Westhoek van de hemel naar de hel. De Ieperse doelman Gilles Vercruysse snoepte groen-zwart in de toegevoegde tijd nog twee punten af door zowaar zelf de gelijkmaker te scoren. Door de stage van de A-kern kwam Jong Cercle gehavend aan de aftrap, maar Arne De Schepper was wel op de afspraak. “Amateurvoetbal is eigenlijk best plezant.”

Amaury Verdruye

Geen warm zonnetje en ook geen Benidorm voor Arne De Schepper (21), maar wel ploeteren in de Westhoek bij temperaturen rond het vriespunt. De rechtsachter werd niet geselecteerd voor de Spaanse stage en dus was het zondag business as usual. “We kunnen niet anders dan enorm ontgoocheld zijn”, gaf De Schepper toe na het 2-2-gelijkspel. “We speelden zelf echt niet goed, maar als je in de 92ste minuut nog 1-2 voor staat, mag je dat nooit meer weggeven. Na ons doelpunt dacht iedereen dat de buit binnen was, maar niet dus. We hadden in de tweede helft nochtans zo hard gewerkt om ons terug in de match te knokken.”

De Oost-Vlaming werd begin dit seizoen opgevist door Cercle nadat een avontuur bij KV Oostende niet uitdraaide zoals verwacht. Aanvankelijk werd de rechtsachter door KVO gehaald als extra optie om Jelle Bataille te vervangen. “Ik deed de voorbereiding mee met de A-kern, maar toen waren er te veel kernspelers en moest ik na enkele maanden terugkeren naar de beloften. Ik vond niet meteen een andere ploeg, maar ik ben blij dat Cercle nog een reddingsboei gooide.”

Zo vond de talentvolle verdediger dus onderdak in Brugge, waar hij verder kan rijpen in tweede afdeling. Van profvoetbal naar amateurvoetbal, het moet toch even een aanpassing zijn. “Dat klopt, en mentaal was het niet altijd gemakkelijk, maar goed. Uiteindelijk zat ik bij KV Oostende ook maar bij de beloften. Ik ben heel blij hoe professioneel er bij Cercle wordt gewerkt en het niveau ligt hier veel hoger dan bij KVO. Bijkomend volgde de aanpassing naar het amateurvoetbal, maar ik vind het allemaal best plezant. Het is eens iets anders dan tegen leeftijdsgenoten te spelen. Het is zeer leerrijk en tegelijk wordt de stap richting de A-kern, waar ik al een aantal keer mocht meetrainen, kleiner.”

Stiekem had ook De Schepper, afkomstig uit Destelbergen, gehoopt op een vliegticket naar de Costa Blanca. “De jongens die mee zijn op stage, hebben dat heel hard verdiend. Uiteraard vind ik het jammer dat ik niet mee mocht, maar voor mij is dit alleen maar een teken om nog harder te werken.”

Het gonsde vorige week al van de geruchten dat er sprake zou zijn van competitievervalsing omdat Westhoek tegen een ‘zwakker’ Cercle mocht uitkomen. “Ach, dat doet me heel weinig”, gaat De Schepper verder. “De jongens die in Ieper aan de aftrap stonden, zijn er ook altijd bij op training en kennen dus perfect de looplijnen. Die jongens verdienden dat echt en we hadden bijna gewonnen.”

Op Jan Breydel

Zaterdagavond wacht Jong Cercle alweer een nieuwe uitdaging, want dan komt titelkandidaat Lokeren-Temse op bezoek. Omdat dit door een politie als een risicomatch wordt beschouwd, wordt er gespeeld op Jan Breydel en niet in Ruddervoorde, maar dat vinden de jongens zeker niet erg. “Natuurlijk niet, dit is zelfs fantastisch en veel plezanter”, glundert De Schepper. “De vorige keer op Jan Breydel wonnen we met 1-0 van Aalst. Het grote en goede veld speelt in ons voordeel. We gaan proberen om de ruimtes te gebruiken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus