Basketbal Beker van Vlaanderen & 1ste landelijke Avanti Brugge

Avanti Brugge kan zich na (nipt verloren) bekerthriller tegen Waregem nu volop concentreren op titelstrijd: “Propaganda voor het Brugse basketbal”

Avanti Brugge-ION Waregem 74-76: Arno Vandewalle zet zich door voorbij bezoeker Robin Marreel, maar zijn ultieme driepunter draaide uit de ring. © Rudy Declerck

Brugge -

Foutenlast, blessures en pech kieperden Avanti Brugge zaterdagavond uit de Beker van Vlaanderen. Ontgoocheling alom na de 74-76-nederlaag tegen tweedeklasser Waregem, maar ook voldoening bij het Brugse kennerspubliek na een emotievolle en spannende partij. “Ik had toch liever met 20 punten verschil verloren”, zuchtte coach Wim Van Britsom, die zich nu op de titelstrijd in eerste landelijke kan concentreren.

Koen Verdruye

De eerste tegenvaller was er al voor de match, toen Kenneth De Vos zich ziek meldde en Wim Dobbelaere een klap kreeg en diende genaaid te worden aan zijn wenkbrauw. “We geraakten ook in foutenlast en konden daardoor minder roteren, waardoor mijn spelers vermoeider werden”, aldus Wim Van Britsom, sinds vorige maand de nieuwe coach van Avanti Brugge.

De ultieme driepunter van Arno Vandewalle draaide uiteindelijk uit de ring. “Een domper voor iedereen, maar het feest maakte veel goed”, aldus Bart Van Besien, de woordvoerder van Avanti. “De zaal zat eivol, er was spanning en hoogstaand basket: je zag de mensen genieten. Dit was propganda voor het basketbal in onze stad. Avanti doet het Brugse basket herleven.”

“Mensen klampten me aan toen ik op weg was naar de cafetaria, en dit terwijl we toch verloren hadden”, aldus Wim Van Britsom. “Deze nederlaag was zuur, ook voor ons. Ik had liever met twintig punten verschil verloren tegen een topteam uit tweede nationale dan nu met twee punten. Nu blijven we achter met het gevoel dat er meer in zat, zeker indien we compleet waren gebleven. Maar mijn spelers toonden hun hart en streden er voor.”

Donza B

De focus kan nu weer op de competitie. “Het enige voordeel van de bekernederlaag is dat we ons nu inderdaad op de competitie kunnen concentreren”, besloot Van Britsom. “Wel jammer dat we niet heelhuids uit de bekerstrijd zijn gekomen, want ook Hofmans blesseerde zich. Dinsdag start de voorbereiding op Donza B en na de laatste match tegen Gent-Oost Eagles krijgen de spelers minstens een weekje verlof. Dat hebben ze verdiend. Ik vind het belangrijk om wat tijd met de familie door te brengen. Het is al vaker bewezen dat niemand er in slaagt om maandenlang onophoudelijk op een hoog niveau mee te draaien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus