Volleybal Nationaal 2A Olva Brugge

Al vierde 2-3-nederlaag dit seizoen, maar Bart Coene kampeert met Olva Brugge wel in top vijf: “Trots op wat we als nieuwkomer laten zien”

Olva Brugge-Balti Kortrijk 2-3: Kamiel Hoskens met de aanval. © Rudy Declerck

Olva Brugge verloor zaterdag met het kleinste verschil van Balti Kortrijk. De vierde keer al dit seizoen dat de Bruggelingen zich in de beslissende tiebreak moesten gewonnen geven. Dat neemt niet weg dat coach Bart Coene kan terugkijken op een meer dan geslaagde seizoenstart van de promovendus. Ondanks het blessureleed kampeert Olva stevig in de middenmoot van het klassement.

Timmy Vanecke 

Ontgoocheling op de gezichten van spelers en trainers bij Olva Brugge na de 2-3-nederlaag tegen Balti Kortrijk. Ondanks een 2-0-voorsprong in sets moesten de Bruggelingen in de tiebreak het onderspit delven. “Dat begint toch een kwalijke gewoonte te worden. We verloren al voor de vierde keer dit seizoen zo’n beslissende tiebreak”, zucht coach Bart Coene. “We kwamen eigenlijk verdiend 2-0 voor. Na de klassieke decompressie in de derde set kregen we in set vier bij een 23-23-stand echt wel de kans om de match af te maken. Jammer genoeg kostte een misverstand ons daar het punt, en dat bleek ook hét kantelmoment in de wedstrijd. Bovendien verloren we nog libero Ruben Van Der Eycken met een blessure. In de tiebreak konden we geen vuist meer maken en moesten we ons tevreden stellen met een punt.”

Met een voorlopige vijfde plaats doet Olva Brugge het beter dan verhoopt. De ambitie van de promovendus was om zo snel mogelijk het behoud te verzekeren, maar met zestien punten op het conto mag die doelstelling al zo goed als afgevinkt worden. “We hebben in slechts twee matchen geen punten kunnen halen en staan nog steeds in de top vijf. Als nieuwkomer in de reeks is dat toch een prestatie die kan tellen”, is Bart Coene trots op zijn ploeg. “Wat voor ons wel een valkuil kan worden, is dat onze blessurelast in stijgende lijn gaat. Een pluim voor de invallers, die hebben getoond dat zij zich ook vlot hebben aangepast aan het hogere niveau in tweede nationale. Wel is het voor mij puzzelen en schuiven met de pionnen. Zo heel veel opties om tactisch in te grijpen, zijn er niet meer.”

Derby in Zedelgem

Zaterdag wacht een nieuwe derby voor Olva Brugge. Op bezoek bij Packo Zedelgem, een ploeg die de voorbije weken de topvorm te pakken heeft, verwacht Bart Coene een lastige opdracht. “Het is een ploeg die we heel goed kennen en die na hun stuntzege tegen titelkandidaat Stekene-Sint-Gillis in de winning mood verkeert. Packo beschikt over veel ervaring en routine en kan in eigen zaal altijd iets meer. We zullen ons strijdershart moeten tonen om daar iets te rapen. Een sterke prestatie kan ons vertrouwen geven voor de bekermatch tegen Rembert Torhout.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus