Vrouwenvoetbal Super League Club YLA

Jorijn Covent (18) vervangt geblesseerde Femke Schamp in doel bij Club YLA: “Dit is onbetaalbare ervaring”

Jorijn Covent beseft dat er zaterdag absoluut moet gewonnen worden tegen haar ex-ploeg AA Gent. © Bart Vandenbroucke

BRUGGE -

Het 2-2-gelijkspel tegen KV Mechelen maakt dat Club YLA voorlopig de rol met de top drie van het klassement lijkt te lossen. De thuismatch tegen AA Gent van zaterdag moet absoluut gewonnen worden om de kloof niet groter te laten worden. Keepster Jorijn Covent, die de geblesseerde Femke Schamp vervangt, kijkt haar ex-ploeg in de ogen.

Timmy Vanecke 

Blauwzwart kwam in de thuismatch tegen KV Mechelen twee keer op voorsprong, maar dat bleek niet voldoende om de drie punten thuis te houden. “Een ontgoocheling, want als er één ploeg verdiende om te winnen, waren wij dat wel”, blikt keepster Jorijn Covent terug. “We kwamen verdiend op voorsprong, maar lieten KVM via een vermijdbare tegengoal weer in de wedstrijd komen. Een bal die ik misschien wel moest gepakt hebben, maar ik liet me verrassen door de afwerking in het dak van het doel. Zelfde verhaal in de tweede helft, waarin we weer op voorsprong kwamen maar even snel de gelijkmaker moesten toestaan. De 2-2 werd uiteindelijk ook de eindstand. Zuur puntenverlies, wat maakt dat we ons zaterdag tegen AA Gent geen misstap meer kunnen veroorloven.”

De altijd beladen confrontatie met AA Gent is voor Jorijn Covent ook een weerzien met haar ex-ploeg. Van sentiment is evenwel geen sprake, enkel de drie punten zijn zaterdag van tel. “Ik kom over van de beloftenploeg van AA Gent. Er zijn heel wat speelsters doorgeschoven naar de A-kern, dus de kans is heel groot dat ik zaterdag enkele ex-ploeggenotes zal zien opduiken in het strafschopgebied. Een extra motivatie voor mij om de netten schoon te houden, want we moeten absoluut de drie punten thuishouden.”

Door de schouderblessure van eerste keepster Femke Schamp krijgt de 18-jarige Jorijn Covent volop haar kans tussen de palen bij blauwzwart. “Voor mij is dit onbetaalbare ervaring. Natuurlijk kwam er wat stress bij kijken toen ik in de match tegen Woluwe aan de rust moest invallen. Intussen heb ik dankzij de steun van mijn ploeggenotes en de trainersstaf al veel kunnen leren. Of ik tevreden ben over mijn debuutmatchen op het hoogste niveau? In het meevoetballen en het communiceren moet ik nog stappen zetten. Elke training en match zie ik als een opportuniteit om naar een hoger niveau te groeien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus