Boston verslaat Brooklyn, Lakers kunnen rekenen op 55 punten van sterke Anthony Davis

©  Getty Images via AFP

Boston heeft zondag haar status van leider in het oosten nog eens alle eer aangedaan in de NBA. De Celtics wonnen met 92-103 bij Brooklyn. Jaylen Brown en Jayson Tatum zorgden samen voor 63 punten. Bij de LA Lakers was Anthony Davis niet te stoppen met 55 punten. De Lakers haalden het met 119-130 in Washington.

BelgaBron: BELGA

Twee dagen nadat ze zich in de TD Garden lieten verrassen door Miami reageerde Boston autoritair. Brown (34 punten en 10 rebounds) en Tatum (29 punten en 11 rebounds) legden Brooklyn-ster Kevin Durant (31 punten, 7 rebounds en 5 assists het zwijgen op. Kyrie Irving (18 punten en 8 rebounds) kwam te weinig in het spel voor. De Nets zijn achtste in de Eastern Conference.

Ze staan twee plaatsen boven New York dat na vier nederlagen in vijf duels nog eens kon winnen. Nummer drie Cleveland werd in Madison Square Garden met 92-81 verslagen.

Fenomenale Davis

Anthony Davis liep intussen over water in Washington. Twee dagen na zijn 44 punten tegen Milwaukee scoorde hij 55 punten. Hij bleef op slechts vier punten van zijn persoonlijk record van 59 punten (in 2016 met New Orleans tegen Detroit). Davis voegde er zondag ook nog vijftien rebounds aan toe. Ook LeBron James (29 punten) droeg bij aan de 119-130 zege van de Lakers. De topploeg uit LA is eindelijk herboren na een erg moeilijke seizoensstart. Na hun achtste zege in tien duels zijn ze twaalfde in het westen. De weg naar de play-offs blijft lang.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Phoenix blijft in het westen op kop na een makkelijke 95-133 overwinning bij San Antonio, hun zevende zege in acht matchen. Eerste achtervolger New Orleans dankte Jose Alvarado (38 punten) in de 121-106 zege tegen Denver. Aan de overkant kwam tweevoudig MVP Nikola Jokic (32 punten, 16 rebounds en 9 assists) net niet tot een ‘triple-double’.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer