Voetbal 1ste provinciale SV Zottegem - SK Munkzwalm: 1-0

Zottegemse sluipschutter Vincent Deleenheer beslist spannende derby tegen SK Munkzwalm: “Gezwoegd om te overleven”

SK Munkzwalm-kapitein Kenneth Fouquet, met een opzittende Mathias Van De Maele, slaagde er met zijn ploeg niet in om het tij te keren. © Gregory Van Gansen

Zottegem -

SV Zottegem nam de maat van een gretig, maar alweer onmondig SK Munkzwalm. Sluipschutter Vincent Deleenheer besliste de druk bijgewoonde derby na een actie van de snelle Klaas Janssens. Meteen de derde derbyzege voor Zottegem nadat het eerder Borsbeke en Denderhoutem over de knie legde.

Freddy De Geest

Balbezit volstaat niet om een wedstrijd te winnen, weten ze nu ook in Munkzwalm. De ploeg van coach Davy Minnaert begon het beste aan de wedstrijd. “Brecht Van De Wattijne had een paar kansen”, zegt Zottegem-coach Koen Vanden Houten. “Komt Munkzwalm snel op voorsprong dan schreven we wellicht een ander verhaal. We herstelden het evenwicht en konden ook een paar keer prikken via Vincent Deleenheer. Een kopbal ging over het doel en een andere werd gestopt door de bezoekende doelman.” De Erwetegem-site ontplofte toen Klaas Janssens over rechts een actie opzette en Deleenheer voor zijn man opdook en Gilles De Groote klopte. “Efficiëntie was belangrijk. Een karrenvracht aan kansen kregen we niet. Na de rust moesten we ons beperken tot verdedigen. We kwamen er niet meer onderuit en hebben gezwoegd om te overleven. Munkzwalm kreeg via Jonathan Ulens nog een mooie kans. Eén op één met Daan Ronse besloot hij over doel. Na een leuke derby had een gelijkspel de waardeverhoudingen beter weergegeven.”

Zottegem ging vorige week in Zele (5-0) met de billen bloot. “We hebben er niet te lang bij stilgestaan. Een collectieve offday kan, maar dan zouden we daarna moeten opveren. Vorige week was er een gebrek aan scherpte. Ik rekende op het eergevoel van de spelersgroep en wisselde de ploeg niet. Deze driepunter is felbevochten en dat verdient een pluim. Ondanks deze mooie overwinning blijven we met de voeten op de grond. We leunen bij de top aan, maar anderzijds is de kloof met de degradatieplaatsen klein. De situatie van Aalter in derde afdeling A ziet er niet rooskleurig uit en kan zorgen voor extra dalers. Naar beneden kijken, zal moeten dit seizoen”, besluit Vanden Houten.

Schouderklopjes

Munkzwalm kwam in drie van zijn laatste vier wedstrijden niet tot scoren ondanks verschillende kansen. “De bal wil er niet meer in”, weet gerechtigd correspondent Frederick De Pessemier. “Een voorsprong had gekund, zelfs gemoeten, maar we wrongen de kansen de nek om. Na de voorsprong beperkte de thuisploeg zich tot verdedigen en koos het telkens voor de lange bal. Wij bleven proberen, maar vonden de weg naar de netten niet. Een strafschop had gekund, maar ook dat werd ons onthouden. We verdienden niet te verliezen, maar daar koop je niets mee. Na een sterke prestatie zijn schouderklopjes mooi, maar het levert geen punten op. Na een drie op twaalf hebben we daar dringend nood aan willen we niet verder wegzakken in het klassement.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus