Voetbal  1ste provinciale SK Berlare - SK Denderhoutem: 2-2

SK Berlare en SK Denderhoutem schieten weinig op met gelijkspel

Wout De Vleeschouwer (links) en bezoeker Bram Vaeyens vechten om het leer.  ©  Geert De Rycke

Berlare -

SK Berlare en SK Denderhoutem hielden elkaar zaterdag perfect in evenwicht. Een resultaat waar geen van beide ploegen echt mee opschiet. Zowel Berlare-trainer Jurgen Van Herreweghe als zijn collega Dimitri De Vlaminck bleken achteraf tevreden met het resultaat.

Dirk Van Bruysel

Na een gelijkopgaand eerste halfuur trapte Shane Van Kerckhoven de bezoekers op voorsprong, maar nog binnen de minuut stelde Damir Agushev schitterend gelijk. Met een doelpunt uit stilstaande fase van Matteo Vancutsem mocht Denderhoutem met een kleine voorsprong gaan rusten. Berlare kwam scherp uit de kleedkamer maar kende aanvankelijk pech in de afwerking met een bal die op de lijn werd gekeerd en een pegel op de onderkant van de dwarsligger. Met nog een kwartier op de klok stelde de thuisploeg dan toch gelijk.

“We pakken een gouden punt maar het hadden er twee meer kunnen zijn”, meent Jurgen Van Herreweghe. “Uiteindelijk schieten we weinig op met dit gelijkspel. Tegen een rechtstreekse tegenstander is alleen een overwinning goed. Deze groep verdient alleszins meer dan één puntje. We trainen goed en de grinta is er dus verwacht ik dat het wel eens zal keren. In het begin van de competitie koos Dame Fortuna onze kant maar nadien kregen we af te rekenen met pech. Nu is het al enkele weken net niet maar ik verwacht dat het binnenkort opnieuw de goede kant zal uitgaan.”

Tijd om nog eens te winnen

“In tegenstelling tot Berlare hebben wij dit seizoen nog geen reeks kunnen neerzetten”, haakt Denderhoutem-coach Dimitri De Vlaminck in. “Om uit de gevarenzone weg te geraken was het nodig om deze zespuntenmatchen te winnen. Ik, maar ook mijn collega, had het gevoel dat er meer inzat. Terecht want de match kon alle kanten uit.”

“In eerste provinciale hangt alles dit seizoen van details af”, gaat De Vlaminck verder. “We lieten nu tegen Berlare al ons vijfde gelijkspel optekenen en daar schiet je weinig mee op. Het is beter om twee keer te winnen. De realiteit is dat we vier weken ongeslagen zijn en dat we van de tiende naar de dertiende plaats zijn gezakt. We moeten niet panikeren, want we staan op amper vier punten van de vijfde plaats en op evenveel punten boven de degradatieplaatsen. Concreet betekent dat het nog alle richtingen uitkan, maar dan wordt het wel eens tijd om nog eens te winnen. Voor de winterstop hebben we daartoe nog twee kansen. Hopelijk kunnen we die grijpen”, besluit de trainer van Denderhoutem, die zaterdag een schorsingsdag uitzat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus