Volleybal Beker van België Vrouwen Asterix Avo Beveren - Haasrode Leuven: 3-1

Asterix Avo Beveren op koers voor bekerfinale na 3-1-winst in heenduel tegen Haasrode Leuven: “Deze lijn doortrekken”

Charlotte Krenicky en Laura Overwater (Asterix Avo Beveren) zetten een blok op de inzet van Ellen Mattheussen (Haasrode Leuven). ©  Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

De manier waarop Asterix Avo Beveren zaterdag aan de halve finale tegen Haasrode Leuven begon, voorspelde niet veel goeds. Niets lukte. Na de zware nederlaag vorige week in Oostende begon de motor nu ook te sputteren. Bij aanvang van de tweede set vielen alle puzzelstukjes toch plots in elkaar, waardoor Asterix Avo alsnog een goede uitgangspositie kon veroveren voor de terugmatch van komende woensdag.

Dirk Van Bruysel

“Uiteindelijk is het de overwinning die telt en die is er gekomen. We gaan woensdag met een bonus naar Leuven”, zegt Asterix-coach Kris Vansnick. “Dat we in de eerste set meteen een waarschuwing kregen, is een feit. Onze blokvorming was niet goed en hiervan maakte Haasrode Leuven handig gebruik. Tussen de eerste en tweede set heb ik wat aanpassingen aan blok en verdediging gedaan en die ingreep wierp meteen vruchten af. Ook receptioneel stelde ik bij door Nova Marring mee receptie te laten nemen, waardoor Kaat Cos iets meer werd gespaard. Hoewel Haasrode Leuven sterk bleef serveren, konden de bezoekers ons geen pijn meer doen. Vermits de bezoekers ook aanvallend minder uit de verf kwamen, konden we snel afstand nemen.”

Wie ook meer dan haar steentje bijdroeg aan de winst was Kaat Cos. “Ik mocht voor de tweede keer aan een wedstrijd beginnen”, aldus de 16-jarige aanvalster die vorige week in Oostende debuteerde. “Zowel in de aanval als aan de opslag haalde ik vandaag mooie cijfers. Dat ik aan honderd procent scoorde? Mooi, maar volleybal is en blijft uiteindelijk een ploegprestatie. Nochtans begon ik niet echt sterk. Ik werd zowat overmand door stress. Pas in de tweede set begon het beter te lopen. De communicatie op het veld verbeterde en mijn vertrouwen steeg.”

“In de eerste set was het echter bibberen. Haasrode Leuven begon heel sterk aan de match terwijl wij niet echt op toerental leken te komen. Mits wat aanpassingen van de coach viel alles in de juiste plooi”, besluit de aanvalster uit Reet.

Vertrouwen getankt

“Iedereen wil supergraag naar de bekerfinale in het Sportpaleis en dit is alvast een eerste stap die we hebben gezet”, haakt Kris Vansnick nog in. “Komende woensdag komt het tweede luik er al aan. We hebben vandaag niet alleen de winst gepakt, maar ook extra vertrouwen getankt. De lijn nu doortrekken is de boodschap.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus