Basketbal BNXT League Bergen - Oostende: 80-78

Coach Dario Gjergja (Filou Oostende) ergert zich aan discutabele fase na nederlaag tegen Bergen: “Laat de spelers de match beslissen”

Dario Gjergja geeft zijn spelers aanwijzingen. ©  Rudy Declerck

Oostende -

Voor de tweede keer dit seizoen leed Oostende een nederlaag in Henegouwen. Anderhalve maand geleden ging het in Charleroi onderuit, vrijdagavond moest het in Bergen de duimen leggen. De rood-gelen namen veel verkeerde beslissingen. Uiteindelijk verloren ze nipt in Bergen met 80-78.

Peter Rossel

Oostende was verre van compleet. Naast de langdurig geblesseerden Djordjevic (voetzool) en Buysschaert (knie) moest ook Waleson (voet) afhaken. Onder de korf werd het zo nog moeilijker voor de Oostendenaars. Tegen zijn gewoonte in verloor Oostende drie van de vier kwarts in een competitiematch. “De hele wedstrijd waren we niet echt aanwezig”, zucht Haris Bratanovic. “We hadden onze tegenstander niet onderschat, maar Bergen had gewoon meer energie. Nochtans had de coach ons hiervoor gewaarschuwd.”

Vreemd einde

De beslissing in dit duel viel op twee seconden en zes tienden van het einde. Van der Vuurst de Vries had met vier punten de 78-74-achterstand weggegomd. Moore gooide de bal tegen de onderkant van het bord. Tussen vijf Oostendenaars landde de bal in de handen van Braxton. Ref Jacobs floot in die fase een fout tegen Gillet. Heel Oostende ergerde zich aan die beslissing. “De man die de fout kreeg, was zelfs niet bij de bal”, gromt coach Dario Gjergja. “Laat de spelers de match beslissen en niet de arbitrage.” Het was een discutabele fase, maar Gjergja erkent ook de tekorten bij zijn team. “Over de hele wedstrijd was Bergen wel sterker in de rebounds (31-16). Onze verdediging stond ook niet steeds op punt. Toch bleven we tot het einde in de match. Daarvoor verdienen de spelers mijn respect.”

Galatasaray

Dinsdagavond trekt Oostende naar Istanbul voor een wedstrijd in de Champions League tegen Galatasaray. Oostende heeft de statistieken tegen zich. In de elf vorige confrontaties met Turkse teams, wonnen de Zeekapiteins slechts één keer. Alleen thuis tegen Darüssafaka Istanbul kon Oostende winnen in januari 2021. Ze verloren de tien andere matchen tegen Besiktas, Galatasaray, Darüssafaka, TT Ankara en Tofas Bursa. “Galatasaray is één van de favorieten voor de Champions League. Wij gaan daar dinsdag op een zo goed mogelijke manier proberen te basketten”, besluit coach Dario Gjergja.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus